Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel
la 28 Nov. 2017 Exclusiv
Va reamintim ca in Monitorul Oficial nr.885 din 10 din noiembrie 2017 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.79/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.
Incepand cu 1 ianuarie 2018, prevederile referitoare la impozitul pe profit si cele referitoare la impozitul pe venitul microintreprinderilor se modifica dupa cum urmeaza:
Impozitul pe profit
- A fost introdus un nou capitol - Norme impotriva practicilor de evitare a obligatiilor fiscale care au incidenta directa asupra functionarii pietei interne, norme care transpun prevederile Directivei 2016/1164/UE a Consiliului din 12 iulie 2016 de stabilire a normelor impotriva practicilor de evitare a obligatiilor fiscale care au incidenta directa asupra functionarii pietei interne. Astfel, au fost stabilite reguli noi cu privire la:
a) Limitarea deductibilitatii dobanzii si a altor costuri echivalente dobanzii din punct de vedere economic.
b) Regimul fiscal al transferurilor de active, de rezidenta fiscala si/sau de activitate economica desfasurata printr-un sediu permanent pentru care Romania pierde dreptul de impozitare.
c) Regula generala antiabuz.
d) Reguli privind societatile straine controlate.
Impozitul pe venitul microintreprinderilor

Declaratia Unica 2023 Impozit pe venit Contributii CAS si CASS

Cartea verde a Contabilitatii 2023 varianta online

Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
- A fost crescut plafonul pana la care persoanele juridice romane sunt obligate la plata acestui impozit, de la 500.000 euro la 1.000.000 euro.
- Au fost eliminate restrictiile privind eligibilitatea unor persoane juridice de a plati acest impozit. Astfel, obtinerea de venituri din consultanta si management (in orice proportie) nu mai constituie un obstacol pentru a plati acest impozit, societatile din domeniile: bancar, asigurari, jocuri de noroc, explorare zacaminte petroliere si gaze naturale, fiind eligibile si ele pentru acest sistem de impozitare (cu conditia ca veniturile sa fie sub 1.000.000 euro/an).
- A fost eliminata posibilitatea de a opta pentru plata impozitului pe profit in situatia in care capitalul social depaseste 45.000 lei.
- Cotele de impozitare au ramas aceleasi: 1% (daca exista salariati), respectiv 3% (fara salariati) aplicate la volumul veniturilor.
Sursa: AJFP Mehedinti
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul "Modificarile Codului fiscal privind impozitul pe profit si impozitul pe venitul microintreprinderilor":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Venituri din investitii si contributii datorate. Cum procedam in functie de OUG 79/2017?BNS: 1,2 milioane de salariati, perdantii revolutiei fiscaleModificarile Codului fiscal referitoare la TVA si accize din 2018ITM a transmis un comunicat privind negocierea colectiva a angajatorilorProiect de modificare a normelor de aplicare a Codului fiscalUltimele articole
Analiza zilei cu Irina Dumitrescu. Proiectul pentru modificarea normelor de aplicare a Codului fiscalDividende 2018. Impozite si contributii CASSImpozitul pe cifra de afaceri, optional doar pentru anumite firmeSituatiile in care ANAF poate refuza deducerea TVA. OUG 79/2017Obligatia de a initia negocierea colectiva intre 20 noiembrie - 20 decembrie. Amenzi de 10.000 lei
Mai multe articole despre oug 79/2017
Articole similare
Societate neplatitoare de TVA. Implicatii fiscale pentru servicii de constructiiTransfer de active si colectare TVA. Cum procedam privind deducerea?Achizitie intracomunitara efectuata de catre o societate neplatitoare de TVACODUL FISCAL 2008 - Capitolul IX. Operatiuni scutite de taxa - art. 141-144^1Rambursarea TVA din UE prin formularul 318. Cum va proceda o societate neinregistrata in scop normal de TVA?Ultimele articole
Vineri, 31 martie 2023, este termenul limita pentru depunerea formularului 398-Declaratie speciala de TVA (VAT Return One Stop)Impozite pe salarii si contributii sociale. Care este termenul de declarare si de plata?Declaratia 101: Ce modificari a suferit formularul prin Ordinul 310/2023 si care sunt noile instructiuni de completareCum pot trece microintreprinderile la plata impozitului pe profit in 2023?SAF-T: De cand depun D406 firmele incadrate in categoria contribuabililor mijlocii din 1 ianuarie 2023?
Mai multe articole despre codul fiscal
Articole similare
Plata defalcata TVA se amana pentru 1 IANUARIE 2018. Ce propuneri uluitoare face MFPNumarul firmelor din Split TVA a ajuns la aproape 17.000VIDEO: Plata defalcata a TVA - Context si MotivatiiDe la 1 IANUARIE 2018, firmele care aplica Split TVA vor emite doua bilete la ordinActivitate de cercetare directa. Inregistrarea in scopuri de TVA in regim normalUltimele articole
Microintreprindere. Trecerea la impozit pe profit din 2023 si recuperarea cheltuielilor din perioadele anterioareDeclaratia 205 in 2022. Cine are aceasta obligatie, cum se completeaza si care este termenul limita de depunereContracte de mandat. Modificare vector fiscal. Formular 010Modificari, completari si abrogari ale legislatiei fiscale privind TVA, valabile din 2020Nicio firma nu va mai fi obligata sa aplice sistemul split TVA. Proiect adoptat de senatori
Mai multe articole despre 1 ianuarie 2018
Articole similare
Anulare factura emisa intr-un exercitiu financiar anteriorCe inregistrare contabila efectuam la impozit pe profit provenit din fosta microintreprindere?Declaratia 101 in 2022. Termen limita de depunere pentru ONG-uriExplicatii punctuale: Reglementarile privind plata defalcata a TVA modificate major in ParlamentMicrointreprinderea in 2023: Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele pentru a ramane la acest sistem de impozitareUltimele articole
Declaratia 101: Ce modificari a suferit formularul prin Ordinul 310/2023 si care sunt noile instructiuni de completareCum pot trece microintreprinderile la plata impozitului pe profit in 2023?D700 in 2023: Formularul NU se va mai depune in cazul firmelor care raman la impozitarea microDeducere cheltuieli de sponsorizare din impozitul specificBuletin informativ ANAF: 3 noutati fiscale publicate in Monitor in perioada 06-10 martie 2023
Mai multe articole despre impozitul pe profit

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA in 2023!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati TVA in 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate"