Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

BNR: Evaziunea fiscala submineaza stabilitatea finantelor, e nevoie de un Cod Fiscal mai ferm

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Dec. 2010
Tags: codul fiscal, evaziune fiscala

Prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, a declarat miercuri ca evaziunea fiscala submineaza stabilitatea finantelor, iar pentru ca acest fenomen sa fie stavilit "este nevoie de un Cod Fiscal mai ...

Prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, a declarat miercuri ca evaziunea fiscala submineaza stabilitatea finantelor, iar pentru ca acest fenomen sa fie stavilit "este nevoie de un Cod Fiscal mai ferm".

"Sunt multe metode de a face evaziune fiscala. Codul Fiscal trebuie sa fie mai ferm, ca si alte acte normative care sunt de natura sa stavileasca acest fenomen, prin legislatia de sanctionare administrativa, contraventionala, mergand pana la penal. Este nevoie de un complex de actiuni. (...) Evaziunea submineaza stabilitatea finantelor, daca finantele nu sunt solide, inflatia este subminata, echilibrul extern si apar si alte distorsiuni. Este un microb foarte periculos", a mentionat Georgescu.

Prim-viceguvernatorul BNR a mai spus ca se vehiculeaza ca acest fenomen ar fi in jur de 30 si ceva spre 40% din PIB pentru Romania.

"Evaziunea fiscala este un fenomen extrem de nociv, in primul rand ca influenteaza negativ veniturile bugetare. Evaziune fiscala nu inseamna numai contrabanda cu tigari si cu tutun, evaziune fiscala inseamna si unul care masluieste cu bilantul contabil, care transfera venituri prin strainatate, cum ar fi un inginer, un arhitect, sa zicem, care face una sau doua pagini si zice ca a facut nu stiu ce proiect si ia 8 milioane pe o firma din Cipru", a mai spus Georgescu.

Acesta sustine ca evaziunea fiscala e dependenta de calitatea gestiunii, in general a finantelor publice, a factorului de aplicare.

"Evaziune zero nu exista, asa cum nu exista tara fara gripa si fara hepatita A, dar procentul de imbolnavire de aceste doua boli iti arata gradul de dezvoltare, de civilizatie al tarii respective", a mai spus prim-viceguvernatorul BNR.

Sursa: Romania libera

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "BNR: Evaziunea fiscala submineaza stabilitatea finantelor, e nevoie de un Cod Fiscal mai ferm":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016