Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Organizare teambuilding. Ce documente justificative trebuie intocmite pentru a considera cheltuielile deductibile?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Iun. 2021 Exclusiv
Tags: organizare teambuilding, documente justificative, cheltuieli deductibile

Administratorul societatii doreste sa organizeze teambuilding. In ce conditii si ce documente justificative trebuie intocmite pentru a considera cheltuielile deductibile?

Raspunsul consultantului fiscal Elena Ionescu: 
 

Teambuilding-ul reprezinta un proces prin care se urmareste, pe de o parte, sa se imbunatateasca relatiile dintre angajati si pe alta parte, perfectionarea acestora prin participarea la cursuri organizate de catre angajator.
 
Tratamentul fiscal aplicabil cheltuielilor de aceasta natura depinde de modul in care sunt prezentate, pregatite si derulate actiunile care vor avea loc.
Pentru a se sustine deductibilitatea acestor cheltuieli, ar fi bine sa existe o decizie a conducerii privind actiunea de pefectionare a salariatilor, un program desfasurat pe zile cu tematicile abordate, cu persoanele care participa atat ca auditori cat si ca lectori. Acestia din urma pot fi angajati ai societatii, care au studiile corespunzatoare sau persoane de specialitate in domeniul de activitate al companiei, cu care sunt incheiate contracte de prestari servicii.
 
Se pot organiza grupe de lucru in functie de domeniul in care activeaza persoanele participante (achizitii vanzari depozitare) sau (contabilitate fiscalitate personal) (productie lansare urmarire control calitate) etc.
 
Prin aceasta activitate se urmareste actualizarea cunostintelor si deprinderilor specifice postului si locului de munca, reconversia profesionala daca se preconizeaza schimbarea unei sectii sau linii de productie sau achizitionarea unei instalatii moderne, prezentarea actelor normative care sunt de actualitate, studii de caz, lucru individual sau in echipe etc.
In cadrul unui program de aceasta natura, factorii de decizie vor urmari unde exista bariere interpersonale, animozitati, lipsa de adaptare, incapacitatea de a lua decizii, de a se exprima sau a sustine un punct de vedere etc.
 
Obligatia organizarii formarii profesionale este prevazuta de Codul muncii (art. 192 si urmatoarele), iar modalitatea concreta de realizare (durata, prezenta, participarea, obligatiile ulterioare) se stabilesc prin acordul partilor (acte aditionale la contractele individuale de munca).
 
In cazul in care organizarea evenimentului se face de catre o societate specializata in team building documentele necesare inregistrarii acestor cheltuieli sunt facturile primite. Va fi facturat intreg pachetul de servicii. Daca evenimentul este organizat de societatea d-voastra, iar pregatirea profesionala se realizeaza de persoane din conducere sau persoane de specialitate (de ex. inginer AIT, responsabil cu prelucrarea datelor personale, contabilul sef ), documentele justificative sunt facturile primite de la unitatea de cazare.
 
Daca este vorba de organizarea unui eveniment care are ca scop pregatirea profesionala si perfectionarea angajatului in legatura cu activitatea desfasurata, atunci costurile aferente vor fi deductibile (art. 25 alin. (1) din Codul fiscal) si nu se vor retine, impozit pe venit (art. 76 alin. (4), lit. p) si contributiile sociale obligatorii (art. 142 lit n).
 
La pct. 13 din normele metodologice emise in aplicarea Codului fiscal, se prevede ca sunt cheltuieli efectuate in scopul desfasurarii activitatii economice si cheltuielile pentru perfectionarea managementului, a sistemelor informatice, introducerea, intretinerea si perfectionarea sistemelor de management al calitatii, obtinerea atestarii conform cu standardele de calitate sau cheltuielile privind serviciile care vizeaza eficientizarea, optimizarea, restructurarea operationala si/sau financiara a activitatii contribuabilului.




Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Organizare teambuilding. Ce documente justificative trebuie intocmite pentru a considera cheltuielile deductibile?":
Rating:

Nota: 3.9 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016