Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In Monitorul Oficial nr.885 din 10 din noiembrie 2017, a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.79/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.
Incepand cu 1 ianuarie 2018 prevederile referitoare la impozitul pe venit se modifica dupa cum urmeaza:
Impozitul pe venit
- A fost scazuta cota de impozitare de la 16% la 10% pentru urmatoarele categorii de venituri:
a) activitati independente;
b) salarii si asimilate salariilor;
c) cedarea folosintei bunurilor;
d) investitii;
e) pensii;
f) activitati agricole, silvicultura si piscicultura;
g) premii;
h) alte surse.
- Pentru veniturile din drepturile de proprietate intelectuala, impozitul care trebuie retinut se stabileste prin aplicarea cotei de impunere de 7% la venitul brut (cota anterioara era de 10%).
- Se mentine posibilitatea optiunii pentru impunere finala a veniturilor din drepturile de proprietate intelectuala, impozitul calculandu-se prin aplicarea cotei de 10% asupra venitului brut diminuat cu cheltuielile determinate prin aplicarea cotei forfetare de 40% asupra venitului brut.
- Au fost marite cuantumurile deducerilor personale acordate persoanelor fizice pentru veniturile din salarii. Astfel, pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de pana la 1.950 lei inclusiv, deducerile personale sunt:
a) pentru contribuabilii care nu au persoane in intretinere - 510 lei;
b) pentru contribuabilii care au o persoana in intretinere - 670 lei;
c) pentru contribuabilii care au doua persoane in intretinere - 830 lei;
d) pentru contribuabilii care au trei persoane in intretinere - 990 lei;
e) pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane in intretinere - 1.310 lei.
f) pentru contribuabilii care realizeaza venituri brute lunare din salarii cuprinse intre 1.951 lei si 3.600 lei, inclusiv, deducerile personale sunt degresive fata de cele de mai sus si se stabilesc potrivit unui tabel prevazut in Codul fiscal.
Sursa: AJFP Mehedinti
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Modificarile Codului fiscal referitoare la impozitul pe venit. Ce e nou de la 1 ianuarie 2018?":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Analiza: Noi pasi catre reglementarea completa a procedurii de stabilire a rezidentei persoanelor fiziceVenituri realizate de PFA. Retinere la sursa a impozitului pe venitS-a lansat Cartea Rosie a Contabilitatii! Ghid complet pentru evitarea/corectarea greselilor fiscal-contabileImpozit pe veniturile microintreprinderilor 2013 | Conditii de aplicareORDIN MFP: Masuri sanctionatorii de anulare a inregistrarii in scopuri de TVAUltimele articole
Venituri din investitii in anul 2020. Impozit pe venit. Contributii socialeReguli noi de impozitare a unor venituri din inchirieri, obtinute de persoanele fizice, introduse prin Legea 296/2020Schimbarea regimului de impozitare de la profit la micro. Sanctiuni aplicabileRegimul fiscal aplicabil persoanelor implicate in procesul de vaccinare impotriva COVID-19 (OUG 3/2021)Facturare penalizari contractuale. Care este regimul fiscal TVA si cum se calculeaza IMPOZITUL PE VENIT pentru o microintreprindere?
Mai multe articole despre impozitul pe venit
Articole similare
Codul fiscal 2011 - Titlul IVInregistrarea in scopuri de TVA si Declaratia 088. Ce monografii intocmim in diferite situatii privind D088 si trecerea la platitor de TVA?Cum aplicam impozitul pe veniturile microintreprinderilor in anul 2016?Zoom fiscal: Regimul microintreprinderilor 2016Ultimele articole
Calculul impozitului pe veniturile microintreprinderilor. Conditii pentru aplicarea cotei de 1%Lichidare microintreprindere. Aspecte juridice, contabile si fiscaleStabilirea cotelor pentru impozitul pe veniturile microintreprinderilor. Baza legalaComision si dobanda aferenta unei scrisori de garantie bancara. Impozit nerezidenti. TVAImpozitul pe spectacole in anul 2019
Mai multe articole despre cota de impozitare
Articole similare
Proiectul Noului Cod fiscal. Cotele de TVA. Analiza consultantIncepand cu 2018, noul plafon de scutire la TVA va fi de 300.000 leiNoile termene din 2017 pentru achizitia de case de marcat cu jurnal electronicReactiile contra Split TVA continua! 3 argumenteConturile de TVA, destinatie noua. Modificari de ultima ora la Split TVAUltimele articole
Contracte de mandat. Modificare vector fiscal. Formular 010Modificari, completari si abrogari ale legislatiei fiscale privind TVA, valabile din 2020Nicio firma nu va mai fi obligata sa aplice sistemul split TVA. Proiect adoptat de senatoriPersoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA vor aplica doar OPTIONAL plata defalcata a TVA (proiect de Ordonanta)31 iulie, ULTIMA ZI de depunere a Declaratiei Unice!
Mai multe articole despre 1 ianuarie 2018

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"