Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Recomandari ITM cu privire la prevenirea raspandirii virusului Covid-19 in sectorul NON-MEDICAL

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Oct. 2020 Exclusiv
Tags: prevenirea raspandirii covid-10, recomandari itm

Inspectoratul Teritorial de Munca al Judetului Calarasi a publicat, pe site-ul oficial, cateva recomandari orientative si neexhaustive, elaborate pe baza liniilor directoare emise de Institutul de Sanatate Publica din Marea Britanie care se adreseaza angajatorilor din sectoarele non medicale, care trebuie sa asigure servicii de curatenie in unitati.

Aspectele prezentate in acest document au ca scop sprijinirea angajatorilor in luarea unor masuri de prevenire si protectie, acestea necesitand a fi adaptate la unicitatea si specificitatea fiecarei intreprinderi/unitati.

Potrivit Legii nr. 319/2006, actualizata, angajatorul are obligatia de a asigura securitatea si sanatatea lucratorilor in toate aspectele legate de munca. De asemenea, lucratorii trebuie sa-si indeplineasca sarcinile de munca in conformitate cu instructiunile primite din partea angajatorului, astfel incat sa nu se expuna la pericol de infectie cu noul Coronavirus (SARS-CoV-2) si sa previna expunerea altor persoane care ar putea fi afectate de actiunile/omisiunile lor.

RECOMANDARI PRIVIND PREVENIREA RASPANDIRII NOULUI CORONAVIRUS (SARS-CoV-2) LA RELUAREA ACTIVITATII IN UNITATILE DE FRIZERIE, COAFURA AI COSMETICA

La reluarea activitatii in unitatile de frizerie, coafura si cosmetica trebuie respectate masurile pentru asigurarea securitatii si sanatatii lucratorilor si a clientilor si trebuie luate masuri suplimentare pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus (SARS-CoV-2), cum ar fi:

RECOMANDARI* pentru lucratori privind prevenirea infectiei cu noul Coronavirus (SARS-CoV-2) in situatia deplasarilor pentru indeplinirea sarcinilor de munca

Indeplinirea sarcinilor dumneavoastra de munca implica efectuarea unor deplasari, precum cele:

De la domiciliu la locul de munca organizat de angajator si invers;
De la sediul firmei la locul de munca sau de la un loc de munca la altul;
De la sediul firmei la care sunteti incadrat, ori de la orice alt loc de munca organizat de firma, la o alta persoana juridica sau fizica;
Pentru indeplinirea indatoririlor de serviciu in afara granitelor tarii.

Prin anumite actiunigresite/omisiuni in cursul deplasarilor pe care le realizati pentru indeplinirea sarcinilor de munca, v-ati putea expune la pericol de infectie cu noul Coronavirus atat pe dumneavoastra, cat si alte persoane cu care veniti in contact.
Pentru a preveni infectia cu noul Coronavirus (SARS-CoV-2) trebuie sa efectuati... (cititi mai departe)
 
RECOMANDARI PENTRU LUCRATORI PRIVIND PREVENIREA RASPANDIRII INFECTIEI CU COVID 19 LA LOCURILE DE MUNCA (format .PDF)

RECOMANDARI PENTRU LUCRATORI PRIVIND PREVENIREA RASPANDIRII INFECTIEI CU COVID 19 LA LOCURILE DE MUNCA

Este timpul sa prevenim raspandirea infectiei cu COVID 19, inclusiv la locurile noastre de munca!

Respectand masurile de prevenire si protectie stabilite pentru locul de munca unde va desfasurati activitatea, va protejati sanatatea si chiar viata, atat a propriei persoane, cat si pe cea a colegilor, a membrilor familiei si a celor din jur.

INFORMARE privind prevenirea infectiei cu noul Coronavirus (SARS-CoV-2) in situatia deplasarilor pentru indeplinirea sarcinilor de munca

In contextul raspandirii infectiei cu noul Coronavirus (SARS-CoV-2), Inspectia Muncii recomanda angajatorilor, lucratorilor, reprezentantilor acestora, precum si altor participanti la procesele de munca sa se informeze si sa aplice masurile dispuse de Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta si de autoritatile competente, pentru gestionarea si limitarea raspandirii COVID-19.

Avand in vedere prevederile Decretului nr. 195/16.03.2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romanieisi ale Ordonantei Militare nr. 3/24.03.2020 privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19, recomandam angajatorilor sareduca numarul de deplasari al lucratorilor pentru indeplinirea sarcinilor de munca si sa introduca, acolo unde este posibil, munca la domiciliu sau telemunca pe perioada starii de urgenta.

INFORMARE privind prevenirea infectiei cu noul Coronavirus (SARS-CoV-2) la locurile de munca

In contextul raspandirii infectiei cu noul Coronavirus (SARS-CoV-2), Inspectia Muncii recomanda angajatorilor, lucratorilor, reprezentantilor acestora, precum si altor participanti la procesele de munca sa se informeze si sa aplice masurile dispuse de Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta si de autoritatile competente, pentru gestionarea si limitarea raspandirii COVID-19.

Avand in vedere prevederile Decretuluinr. 195/16.03.2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei si ale Ordonantelor militare emise de ministrul afacerilor interne, recomandam angajatorilor sa introduca, acolo unde este posibil, munca la domiciliu sau telemunca pe perioada starii de urgenta.

Ca angajatori trebuie sa aveti in vedere urmatoarele masuri prioritare pentru prevenirea aparitiei si raspandirii COVID-19 la locurile de munca:

In atentia angajatorilor - masuri de protectie impotriva riscurilor de expunere la COVID-19/Recomandari privind conduita sociala responsabila in prevenirea raspandirii coronavirus

In conditiile aplicarii prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, aveti obligatia de a asigura securitatea si sanatatea lucratorilor in toate aspectele legate de munca urmand a lua  masurile necesare pentru:

-asigurarea securitatii si protectia sanatatii lucratorilor;
-prevenirea riscurilor profesionale;
-informarea si instruirea lucratorilor;
-acordarea echipamentului de protectie, dupa caz (masti, manusi de protectie etc.)



Sursa: ITM Calarasi
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Recomandari ITM cu privire la prevenirea raspandirii virusului Covid-19 in sectorul NON-MEDICAL":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016