Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministerul Muncii a pus in dezbatere publica un Proiect de modificare a Normelor Codului Fiscal., El va fi disponibil pentru sugestii si pareri pana la 22 august, ceea ce inseamna ca de la inceputul ...
Ministerul Muncii a pus in dezbatere publica un Proiect de modificare a Normelor Codului Fiscal., El va fi disponibil pentru sugestii si pareri pana la 22 august, ceea ce inseamna ca de la inceputul lunii septembrie ar putea fi aplicat. Ce prevede aceasta noua modificare a Normelor? Se explica in Nota de Fundamentare.
"Intrucat, in prezent, exista venituri asupra carora nu se calculeaza contributiile sociale, prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale este creat cadrul legal de a se achita contributiile sociale la venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale.
Intrucat, in prezent cadrul legal existent reglementeaza exceptarea de la categoria veniturilor de natura profesionala a celor realizate din transferul proprietatilor imobiliare, se impune aducerea clarificari asupra acestei categorii de venituri prin completarea textului cu sintagma „patrimoniul personal” si pe cale de consecinta reformularea literei f) astfel: „f) veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal”.
De asemenea, se impune modificarea art.12 din anexa nr.2 la hotararea mentionata in sensul reglementarii modului de determinare a punctajului anual si a stagiului de cotizare aferente acestei categorii de persoane" Iata cum arata proiectul efectiv.
"Proiect de Hotarare pentru modificarea Anexei nr.2 la Hotararea Guvernului nr.791/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal,
HOTARARE
pentru modificarea Anexei nr.2 la Hotararea Guvernului nr.791/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004, precum si pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
Articol unic – Anexa nr.2 la Hotararea Guvernului nr.791/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004, precum si pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.542 din 3 august 2010, se modifica dupa cum urmeaza:
1. Alineatul (1), litera f) de la articolul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“ f) veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal; “
2. Articolul 12 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art.12 - (1) Stagiul de cotizare realizat de persoanele prevazute la art. 5 alin. (1), in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale il constituie perioada pentru care s-a datorat si platit contributia individuala de asigurari sociale. (2) Pentru persoanele prevazute la art. 5 alin. (1), la determinarea punctajului lunar se utilizeaza suma obtinuta in urma aplicarii asupra venitului net care a constituit baza de calcul a contributiei individuale de asigurari sociale, a raportului dintre cota de contributie individuala de asigurari sociale si cota de contributie de asigurari sociale aprobata pentru locuri de munca in conditii normale.”
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Un nou PROIECT aduce scutiri in domeniul TVARecuperare TVA platita la bugetul de statGuvernul sprijina firmele care reduc timpul de lucru al angajatilor si ofera indemnizatii in acest caz. Cum se acorda sumeleExecutivul spune \"Da\" continuarii programului nuclear civilEmitere bon fiscal: Detalierea serviciilor prestateUltimele articole
PROIECT: Tichetul de cresa se majoreaza cu 20 lei in sem.II 2024Bilantul primei sesiuni de inscriere a PROIECTelor de investitii cu impact major in economieSalariul minim european, o garantie ca salariile mici din tara vor creste odata cu dezvoltarea economicaDecont precompletat e-TVA: Exemplificarea diferentelor semnificative de 20%Avantaje pentru angajatorii care ofera tichete de activitati casnice. A fost publicat modelul de contractArticole similare
Modificari NORME DE APLICARE A CODULUI FISCAL 2012Pentru cel putin un an, salariile si TVA nu vor reveni la valorile initialeAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"