Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Declaratiile privind contributiile pentru somaj si pensii vor putea fi depuse fie la Casele de Pensii, fie la Agentiile de ocupare, angajatorii fiind scutiti astfel de a sta la doua cozi, a anuntat, ...
Declaratiile privind contributiile pentru somaj si pensii vor putea fi depuse fie la Casele de Pensii, fie la Agentiile de ocupare, angajatorii fiind scutiti astfel de a sta la doua cozi, a anuntat, vineri, directorul Casei de Pensii Bucuresti, Cristiana Dumitrache.Potrivit sursei citate, presedintii Casei Nationale de Pensii si a Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca au emis un ordin comun care stabileste ca depunerea contributiilor dar si plata lor vor putea fi facute intr-un singur loc, respectiv la casele de pensii sau la agentiile de ocupare, evitandu-se astfel aglomeratia si obligatia acestora de a sta la doua cozi.
Cristiana Dumitrache a amintit ca pentru evitarea aglomeratiei angajatorii pot trimite si prin Posta sau prin email declaratiile privind contributiile de asigurari sociale, iar plata poate fi facuta la caseriile celor doua institutii prin virament sau prin mandat postal.
Tot pentru evitarea aglomeratiei Casei de Pensii Bucuresti si a Agentiei Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca au decis sa prelungeasca programul de lucru in zilele de 24 septembrie pana la ora 19.00, sambata, 25 septembrie pana la ora 13.00 si luni si marti 27 si 28 septembrie pana la ora 18.00.
Directorul Casei de Pensii Bucuresti a precizat ca in perioada 20 august - 17 septembrie s-au primit 7250 de declaratii privind contributiile de asigurari sociale, iar directorul de la ANOFM Bucuresti Adriana Iorga a precizat ca la institutia pe careo conduce s-au depus in luna iuliea proximativ 18.000 de declaratii pentru contributia la somaj, iar in august aproximativ 3.000-4.000.
Casa de Pensii Bucuresti a incasat aproximativ 80 la suta din totalul sumelor declarate, 1.5000.000 de lei, iar la somaj s-a incasat aproximativ 60 la suta din total, insemnand circa 127.000 de lei.
Reprezentantii celor doua institutii au precizat ca in luna septembrie obligatia privind plata contributiilor revine tot angajatului intrucat Ordonanta 58/2010 a produs efecte pana in 10 august, cand a intrat in vigoare Ordonanta 82/2010. In aceste conditii angajatii care au venituri de natura profesionala si incaseaza salariul pana in 10 septembrie vor fi obligati si in luna octombrie sa depuna declaratiile aferente perioadei 1-10 septembrie. Daca ziua de salariu este dupa 10 septembrie obligatia privind depunerea declaratiilor revine angajatorilor conform Ordonantei 82.
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Mediafax
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Se modifica formularele pentru impozite si taxe!Situatii in care formularul „Declaratie privind obligatiile la Fondul pentru Mediu” trebuie sa fie depus pe zeroArgumente impotriva contributiei asiguratoare pentru munca de 2,25%Se schimba regulile pentru dovada platii impozitelorDeclaratia 208. Termen depunere si instructiuni de completareUltimele articole
Declaratia Unica in 2025. Principalele modificari fata de vechiul formularPFA care a estimat alte venituri pentru 2024. In ce conditii se depune Declaratia Unica rectificativaCum se face trecerea de la TVA trimestrial la TVA lunar in 2025Noutati privind salariile si beneficiile extrasalariale in 2025In ce conditii poti trece de la impozit pe profit la impozit micro in 2025Articole similare
CAS in cazul unei intreprinderi individuale. Cum procedam?Precizari privind: Declaratia 225 si Declaratia 102ANOFM: Informatii UTILE pentru absolventii promotiei 2020, cu privire la acordarea indemnizatiei de SOMAJPlata concedii de munca neefectuate dupa desfacere CIMComisia europeana: Consolidarea politicii sociale a UEUltimele articole
A scazut SOMAJul in randul tinerilor in prima jumatate a anului 2024Persoane care obtin venituri din dividende si chirii. CAS, CASS si regim TVA in 2024In atentia persoanelor care NU mai detin carnetele de muncaCampanie nationala ITM in 2024 privind cazurile de munca nedeclarata. Care sunt cele mai frecvente neconformitatiANOFM aloca, pentru 2024, peste 890 de milioane de lei pentru subventionarea locurilor de munca destinate somerilorArticole similare
Modificarile Codului fiscal referitoare la contributiiNoile acte normative importante din intervalul 24-30.07.2015Codul Fiscal 2010 TITLUL I - Capitolul IV - Reguli de aplicare generalaCesiune parti sociale. Aspecte contabile si fiscale1,25 miliarde de euro atrase de Romania la minime istorice de cost, printr-o emisiune de euroobligatiuniUltimele articole
Noutati privind salariile si beneficiile extrasalariale in 2025Ministrul Finantelor: ‘’Voi face tot posibilul ca in 2025 cota de TVA sa NU creasca’’Cum a fost modificat Codul Fiscal prin OUG 138/2024. Schimbarile se aplica din 1 ianuarie 2025PENSIIle romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaCalendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"