Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Florin Citu (PNL): TVA ar putea sa ajunga la 20%

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Mai. 2018
Tags: tva, deficit bugetar, buget de stat, guvern

Potrivit presedintelui Comisiei economice din Senat - liberalul Florin Citu - se ia in considerare cresterea TVA la 20%. Senatorul sustine ca PSD-ALDE analizeaza in acest moment cand vor pune in aplicare aceasta masura, scrie Hotnews.ro.

"Exista o decizie pe care PSD trebuie sa o ia si care este discutata in acest moment in interiorul partidului. Este vorba despre cresterea TVA-ului la 20% cu aplicare de la mijlocul anului sau de anul urmator. in jur de 3 miliarde de lei ar fi suma care ar proveni din cresterea TVA , iar fara aceasta suma deficitul bugetar va depasi  3%", a declarat Florin Citu, citat de sursa mentionata mai sus.

"Nu este un secret si stiti foarte bine ca in 2016 Liviu Dragnea incerca sa negocieze cu Guvernul de atunci mentinerea TVA, iar acum au fost reluate discutiile. Acum este vorba de cresterea de 20 % a acestuia. Este vorba de 3 miliarde de lei care ar ajunge la buget . Daca o vor aplica de la jumatatea anului acestuia vor colecta 1,5 milarde de lei. Daca va aduceti aminte exact asa s-a intamplat si anul trecut cu supra acciza la carburanti scoasa si reintrodusa", a mai adaugat acesta.

Liberalul explica ca, fara banii din cresterea TVA, ce inseamna aproximativ trei miliarde de lei, deficitul bugetar ar putea depasi 3%.

"Cei care vor sa se uite la aceste cifre pot sa vada la necesarul de finantare, unde chiar si PSD estimeaza o crestere a deficitului la 3% sau peste 3%, necesarul fiind mai mare decat deficitul aprobat in Parlament. Cifrele arata ca economia este din ce in ce mai fragila in perioada urmatoare, iar in cazul unui soc negativ efectele vor fi dezastruoase. Singura solutie pentru PSD: taie cheltuielile si aduce mai multe venituri la buget, iar venituri mai multe la buget doar prin taxe mai mari", a precizat Florin Citu, citat de Hotnews.ro.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Florin Citu (PNL): TVA ar putea sa ajunga la 20%":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016