Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Investitie de zece milioane de euro pentru modernizarea birourilor vamale de la granita Romania - Moldova

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 07 Mar. 2019
Tags: anaf, vami, modernizare

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova au semnat un Acord de parteneriat pentru modernizarea birourilor vamale de frontiera de la granita Romaniei cu Moldova.

Mihaela Triculescu, presedintele ANAF, si Vitalie Vrabie, directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, s-au intalnit la Bucuresti unde au semnat acordul de parteneriat pentru proiectul ”Reabilitarea si modernizarea birourilor vamale de frontiera de pe granita Romania – Moldova”. Cu prilejul acestei intalniri, a avut loc si o trecere in revista a problemelor specifice in domeniul vamal, apreciindu-se buna colaborare dintre cele doua state si exprimandu-se in acelasi timp interesul comun pentru extinderea si aprofundarea acesteia.

Potrivit unui comunicat de presa remis de ANAF, scopul principal al proiectului este acela de a facilita traficul transfrontalier de persoane si marfuri, “prin cresterea eficientei operatiunilor de control vamal la frontiera externa a Uniunii Europene si dezvoltarea cooperarii vamale bilaterale intre Romania si Moldova”

Proiectul a fost finantat in cadrul Programului Operational Comun Romania – Republica Moldova, 2014 - 2020, – Obiectivul Tematic 8 – Probleme comune in domeniul sigurantei si securitatii. Principalele activitati prevad realizarea de investitii pentru birourile vamale din Albita – Leuseni, Sculeni – Sculeni si Giurgiulesti – Giurgiulesti, atat pentru partea romana, cat si pentru cea din Republica Moldova.

Bugetul estimat al proiectului este de 10.000.000 Euro, distribuit egal intre cele doua autoritati, cu o cota de co-finantare de 35,72% din totalul bugetului estimat al proiectului, anunta ANAF aratand ca fondurile vor fi folosite pentru:

  • reabilitarea si modernizarea cladirilor din interiorul punctelor vamale;
  • modernizarea si extinderea infrastructurii rutiere si de control (cai de rulare interne, platforma de scanat, zid de protectie radiologica, spatiu de perfectionare);
  • extinderea si modernizarea echipamentului de control vamal specializat si a sistemelor de monitorizare si supraveghere.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Investitie de zece milioane de euro pentru modernizarea birourilor vamale de la granita Romania - Moldova":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016