Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In acest an, inflatia va creste la 4,6% fiind influentata in mod direct de preturile la alimente si energie.
Asa cum se arata insa in estimarile facute de Comisia Europeana, riscurile pentru perspectiva inflatiei pe termen scurt se mentin la un nivel echilibrat.
Previziunile economice facute publice la finalul saptamanii trecute arata ca presiunile pe termen scurt ale preturilor au inregistrat cresteri semnificatice din vara, inflatia ajunfand la 5,4% in septembrie anul trecut, din cauza cresterii preturilor la alimente si a efectului asociat cu deprecierea ratei de schimb a leului.
In conformitate cu dereglementarea preturilor la energie pentru consumatorii casnici si industriali, in prezent subventionate, acestea vor exercita presiune asupra inflatiei in perioada 2013-2014.
Acelasi document se precizeaza ca, de asemenea, cresterile de preturi la produsele alimentare ar urma sa ramana importante in prima jumatate a lui 2013. Pe de alta parte, datorita refacerii modeste a economiei, presiunile provocate de eventuale cresteri salariale vor ramane modeste.
Conform previziunilor CE, inflatia medie anuala va fi de 4,6% in 2013 si 3,3% in 2014, urmand sa creasca din nou la 3,5% in 2015.
Previziunile CE mai remarca faptul ca riscurile pentru perspectiva inflatiei pe termen scurt sunt legate de o eventuala continuare a deprecierii cursului de schimb al leului si de cresteri mai mari decat anticipate ale preturilor la utilitati.
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025
Manual de politici contabile - Stick USB
Sursa: Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Codul fiscal 2011 - Titlul IXFMI-ul confirma progresele Romaniei din punct de vedere macroeconomicContribuabilii care aplica reglementarile contabile conforme cu Standardele internationaleRATA INFLATIEI e in scadere continua: a ajuns la sub 5% in iulieScadere a inflatiei in zona euro. Care e situatia actuala?Ultimele articole
Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaDin 1 ianuarie 2023 punctul de pensie va creste cu 12,5%. Va fi acordat si un sprijin suplimentar pentru persoanele cu pensii foarte miciNedepunerea la timp a Raportarilor Contabile la 30 iunie 2022 se sanctioneaza conform Legii 81/1991Modul de calcul pentru impozitul pe cladiri si terenuri va fi schimbat de la anul, iar anumite termene vor fi prorogateFirmele care NU platesc salariile la timp vor fi amendate cu pana la 10.000 de leiArticole similare
Cresterea veniturilor colectate de ANAF. Care sunt cifrele?TVA deductibil. Ce este si conditii de aplicarePeste 80 de tone de legume si fructe confiscate in cadrul operatiunii "Demetra"Romania e pe primul loc la evitarea platii TVA. Frauda e principalul vinovat pentru scaderea nivelului de traiCe ar trebui sa stie contribuabilii care achizitioneaza produse agricole de la populatieUltimele articole
Distrugere punct de lucru in totalitate. Cheltuielile sunt deductibile?Noutati fiscale 2025. Ce modificari apar in privinta TVALegea 254/2024. Modificari asupra cotei de TVA de 9% aplicate din anul 2025Cotele TVA pentru 2024, aplicabile in RomaniaFinantele propun cresterea subventiei la acciza pentru combustibil de la 13 la 20 de baniAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"