Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Infotva
la 25 Feb. 2013 Exclusiv
In acest an, inflatia va creste la 4,6% fiind influentata in mod direct de preturile la alimente si energie.
Asa cum se arata insa in estimarile facute de Comisia Europeana, riscurile pentru perspectiva inflatiei pe termen scurt se mentin la un nivel echilibrat.
Previziunile economice facute publice la finalul saptamanii trecute arata ca presiunile pe termen scurt ale preturilor au inregistrat cresteri semnificatice din vara, inflatia ajunfand la 5,4% in septembrie anul trecut, din cauza cresterii preturilor la alimente si a efectului asociat cu deprecierea ratei de schimb a leului.
In conformitate cu dereglementarea preturilor la energie pentru consumatorii casnici si industriali, in prezent subventionate, acestea vor exercita presiune asupra inflatiei in perioada 2013-2014.
Acelasi document se precizeaza ca, de asemenea, cresterile de preturi la produsele alimentare ar urma sa ramana importante in prima jumatate a lui 2013. Pe de alta parte, datorita refacerii modeste a economiei, presiunile provocate de eventuale cresteri salariale vor ramane modeste.
Conform previziunilor CE, inflatia medie anuala va fi de 4,6% in 2013 si 3,3% in 2014, urmand sa creasca din nou la 3,5% in 2015.
Previziunile CE mai remarca faptul ca riscurile pentru perspectiva inflatiei pe termen scurt sunt legate de o eventuala continuare a deprecierii cursului de schimb al leului si de cresteri mai mari decat anticipate ale preturilor la utilitati.

Operare SAGA Exemple practice si recomandari

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Sursa: Agerpres
Autor: Infotva
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul "Creste rata inflatiei in Romania | Vezi care sunt cauzele":
Rating:
Nota: 4 din 5 din 2 voturi
Rating:
Nota: 4 din 5 din 2 voturi
Articole similare
Codul fiscal 2011 - Titlul IXNoul Cod Fiscal 2016. Top subiecte pe care trebuie sa le cunoastetiAspecte-cheie ale fiscalitatii in 2016. Prevederi si norme de aplicareBNR a modificat prognoza de inflatie pentru 2010. Vor fi afectate incasarile bugetare?BNR vine cu vesti bune: scad dobanzile la creditele in lei pe viitorUltimele articole
Din 1 ianuarie 2023 punctul de pensie va creste cu 12,5%. Va fi acordat si un sprijin suplimentar pentru persoanele cu pensii foarte miciNedepunerea la timp a Raportarilor Contabile la 30 iunie 2022 se sanctioneaza conform Legii 81/1991Modul de calcul pentru impozitul pe cladiri si terenuri va fi schimbat de la anul, iar anumite termene vor fi prorogateFirmele care NU platesc salariile la timp vor fi amendate cu pana la 10.000 de leiMinistrul Muncii anunta ca de la 1 ianuarie 2022 salariul minim va ajunge la 1.524 lei net
Mai multe articole despre rata inflatiei
Articole similare
Dan Voiculescu cere lunar reducerea TVA-ului la ALIMENTEle de bazaProiect de modificare a Codului fiscal. Cota redusa TVA 9% pentru noi bunuri si serviciiFiecare comerciant se poate proteja de practicile neloiale!Preturile iau foc si ne ard serios buzunarele: cafeaua, mai scumpa cu 17%Proiect de lege: Eliminarea TVA pentru livrarea fructelor si legumelor proaspeteUltimele articole
Din 1 ianuarie 2023 este introdusa o limita lunara de 33% pentru beneficiile extrasalariale care pot fi acordate de firme angajatilorNoutati fiscale in privinta impozitului pe veniturile din salarii in vigoare de la 1 ianuarie 2023Regim TVA aplicabil din 1 ianuarie 2023 pentru sucuri si bere fara alcoolNoi reguli de impozitare partiala a unor venituri salariale incepand cu 1 ianuarie 2023Preturile de vanzare cu amanuntul NU vor mai fi declarate pe suport hartie. Va fi modificat titlul VIII din Legea 227/2015
Mai multe articole despre alimente

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA in 2023!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati TVA în 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate"