Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

In acest an, inflatia va creste la 4,6% fiind influentata in mod direct de preturile la alimente si energie.
Asa cum se arata insa in estimarile facute de Comisia Europeana, riscurile pentru perspectiva inflatiei pe termen scurt se mentin la un nivel echilibrat.
Previziunile economice facute publice la finalul saptamanii trecute arata ca presiunile pe termen scurt ale preturilor au inregistrat cresteri semnificatice din vara, inflatia ajunfand la 5,4% in septembrie anul trecut, din cauza cresterii preturilor la alimente si a efectului asociat cu deprecierea ratei de schimb a leului.
In conformitate cu dereglementarea preturilor la energie pentru consumatorii casnici si industriali, in prezent subventionate, acestea vor exercita presiune asupra inflatiei in perioada 2013-2014.
Acelasi document se precizeaza ca, de asemenea, cresterile de preturi la produsele alimentare ar urma sa ramana importante in prima jumatate a lui 2013. Pe de alta parte, datorita refacerii modeste a economiei, presiunile provocate de eventuale cresteri salariale vor ramane modeste.
Conform previziunilor CE, inflatia medie anuala va fi de 4,6% in 2013 si 3,3% in 2014, urmand sa creasca din nou la 3,5% in 2015.
Previziunile CE mai remarca faptul ca riscurile pentru perspectiva inflatiei pe termen scurt sunt legate de o eventuala continuare a deprecierii cursului de schimb al leului si de cresteri mai mari decat anticipate ale preturilor la utilitati.

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari

Cartea Verde a Contabilitatii

Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Sursa: Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
RATA INFLATIEI a urcat la 5,1% in august: Alimentele, mai scumpe cu 4,1%, iar produsele nealimentare cu 6,7%Strategia fiscala, o furtuna intr-un pahar cu apaStudiu de caz: Regimul fiscal aplicat cheltuielilor de executareAspecte-cheie ale fiscalitatii in 2016. Prevederi si norme de aplicarePensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaUltimele articole
Din 1 ianuarie 2023 punctul de pensie va creste cu 12,5%. Va fi acordat si un sprijin suplimentar pentru persoanele cu pensii foarte miciNedepunerea la timp a Raportarilor Contabile la 30 iunie 2022 se sanctioneaza conform Legii 81/1991Modul de calcul pentru impozitul pe cladiri si terenuri va fi schimbat de la anul, iar anumite termene vor fi prorogateFirmele care NU platesc salariile la timp vor fi amendate cu pana la 10.000 de leiMinistrul Muncii anunta ca de la 1 ianuarie 2022 salariul minim va ajunge la 1.524 lei netArticole similare
TVA-ul inflationistEvaziunea fiscala poate fi influentata de reducerea TVA la ALIMENTEMinistrul Finantelor: Majorarea alocatiilor si scaderea TVA ar duce la o crestere a deficitului bugetar la 5% din PIBNoutati legislatie Fiscala 12-16 ianuarie 2009 - Monitorul OficialNoi masuri de relaxare! Restaurantele, cafenelele, teatrele, si salile de jocuri se redeschid la o capacitate de 30%Ultimele articole
Achizitii mari, plati mici: cum sa cumperi in rate la Carrefour fara sa-ti afectezi bugetul?Control ANAF in sem. II 2024. Deficiente descoperite pe linia combaterii evaziunii fiscaleNoutati legislative. 5 noutati fiscale privind TVA in 2025Cota TVA cafea. Este de 9% sau de 19% in 2025?Produsele si Serviciile cu TVA 9% in 2025
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"