Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Editorial: Cine poate ghici viitorul TVA-ului in Romania?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Andrada Toma la 05 Aug. 2014 Exclusiv
Tags: viitorul tva, andrada toma, tva-ul, redus, paine, tva diferentiat, ponta

Poate printre cele mai dezbatute taxe, TVA-ul continua sa aiba parte de diferite propuneri si povesti care se tes de la o luna la alta. De la analize la rapoarte care nu ne explica foarte clar ce o sa fie mai bine pentru cetatean (sa renuntam la sintagma "cetateanul de rand"), ajungem la noi declaratii care ne spun ca ce-a fost bun o sa ramana.

Saptamana aceasta, premierul Victor Ponta a declarat ca masura reducerii TVA la paine a fost o initiativa de succes care va fi mentinuta si pe viitor,  citeaza Agerpres contul de Facebook al premierului:

"Masura reducerii TVA la paine a fost una de succes si cu siguranta o vom mentine si pe viitor! O asigurare importanta pentru toata lumea - am adoptat scaderea TVA la produsele de panificatie, iar aceasta masura s-a dovedit a fi una foarte buna, cu un impact pozitiv pentru oameni, pentru mediul economic si pentru combaterea evaziunii!".

Am mai auzit si in trecut ca se are in vedere un TVA diferentiat si pentru alte produse. Platim insa in continuare, de ani de zile, un TVA nediferentiat, un TVA mare, o taxa la o alta taxa.

TVA-ul redus la paine ne-a imbunatatit vietile? Ne-a marit veniturile si a insemnat cu adevarat o transformare? Trebuie sa slavim si sa preamarim astfel de initiative care sunt, de fapt, datorate unei societati care munceste pentru veniturile pe care le obtine, dar care plateste in continuare taxe mult prea mari in comparatie cu veniturile doar pentru a sustine o economie subreda care se lupta in continuare cu infinita evaziune fiscala?

Sa ne saturam sa ne multumim cu acest putin, cu aceste firimituri aruncate intotdeauna inainte de alegeri. Sa intelegem cat de mare ne e responsabilitatea si sa ne reamintim, daca nu chiar sa reinvatam, care ne sunt drepturile.


Andrada Toma

Andrada Toma - Consultant fiscal cu experienta de peste 18 ani in domeniu

Autor articole de specialitate Fiscalitatea.manager.ro si InfoTVA.manager.ro

 

Redactor-sef InfoTVA.ro
 

Autor: Andrada Toma

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Editorial: Cine poate ghici viitorul TVA-ului in Romania?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016