Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Editorial: Drumul pavat cu intentii bune si mandria de a lua bacul din a doua incercare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Andrada Toma la 10 Sep. 2014 Exclusiv
Tags: editorial, andrada toma, ue, fonduri europene, bacul, circul, afaceri, borduri

Reducerea cotelor alarmante la care a ajuns circul autohton depaseste cu mult asteptarile Uniunii Europene. Astfel, pana la rapoarte in care sa fim atentionati nu a fost decat un pas. Riscam, in viitor, sa parasim cu coada intre picioare Uniunea Europeana fiindca, cetateni europeni si nu prea, am ales sa tinem cu dintii de coruptie in loc sa dovedim ca intelegem ce inseamna sa fii cu adevarat un cetatean al Europei.


Ne-am bucurat de noi drepturi, am aplaudat unele schimbari. Cand a trebuit sa ne indeplinim indatoririle care au venit odata cu aceste noi drepturi, am privit in alta parte. Ca si cum europarlamentarii au facut ce-au vrut. Nu am inteles, nici pana in 2014, ca cei pe care ii alegem sa ne reprezinte ne si conduc si ca de fiecare alegere a noastra depinde viitorul care, in acest moment, nu arata prea stralucit.

Pe vremea mea, vorba unui prieten, era rusinos sa nu iei bacul. Acum e o mandrie daca il iei din a doua incercare! Ma intreb unde s-a schimbat in asa fel atitudinea, in ce moment anume s-a produs acest declic nefast care ne face sa mergem inspre mai rau in loc sa privim, increzatori, catre ani cu scoli mai bune, spitale echipate si profesionisti capabili.

Companiile intra in insolventa, iar tara intra in recesiune. Sa te mai intreb de ce valuri de tineri pleaca pare o gluma proasta. Nu ii poti retine in tara in conditiile in care statul nu sprijina afacerile decat pe hartie. Nu te poti astepta ca cineva sa vrea, de buna voie, sa ia in maini carbuni aprinsi atunci cand stie ca in alta tara nu i se vor pune bete-n roate fiindca vrea sa faca un bine.

Fiindca, da, sa recunoastem: traim in tara in care, cu mici exceptii, la nivel mare binele nu e bine daca nu are in spate si interese meschine. E tara in care dictonul potrivit caruia drumul spre iad e pavat cu intentii bune se potriveste cel mai bine.

Si  nu mai conteaza ca drumul e pavat cu fonduri europene sau banii contribuabililor. Sa punem anunturi noi, in loc de cele cu "Cade tencuiala!". Sa scriem, la fiecare intersectie, "Atentie, se inlocuiesc borduri puse anul trecut din banii dumneavoastra".

Sa luam atitudine, sa ne razvratim. Sa inchidem televizorul si sa punem mana pe carti, pe ziare, sa verificam faptele si sa privim in jur. S-a facut? Si, daca nu s-a facut, de ce nu s-a facut? Iar banii dati luna de luna din salarii, unde sunt? Iar dumneata, indiferent de functie, ai avut responsabilitati. Le-ai indeplinit? Foarte bine. Nu le-ai indeplinit? Atunci nu avem de ce sa te mai ascultam.

Sa verificam si alte surse si sa aruncam, dragi cetateni, televizorul direct la groapa de gunoi. Ba nu, la un centru de reciclare. Feriti-va de puterea de manipulare pe care o are inca cel mai raspandit mijloc de comunicare din tara noastra. Mergeti catre alte surse, consultati comunicatele Comisiei Europene, relatarile jurnalistilor din alte tari. Fiindca tara asta mica nu are de ce sa creada ca se dezvolta intr-un univers numai al ei in care domneste legea junglei. Noi suntem aceasta tara si doar noi singuri o putem duce catre vremuri mai grele sau o putem afunda sub borduri pe care, de la o vreme, nu le va mai inlocui nimeni.

.


Andrada Toma

Andrada Toma - Consultant fiscal cu experienta de peste 18 ani in domeniu

Autor articole de specialitate Fiscalitatea.manager.ro si InfoTVA.manager.ro

 

Redactor-sef InfoTVA.ro
 

Autor: Andrada Toma

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Editorial: Drumul pavat cu intentii bune si mandria de a lua bacul din a doua incercare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016