Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Pe 3 iulie, deputatii europeni au aprobat un plan de intarziere a comercializarii noilor permise de emisii de CO2 pentru cresterea preturilor acestora. Rezultatul va fi cresterea investitiilor in tehnologiile verzi ca alternativa la plata permiselor. Raportorul german Matthias Groote, de la S&D, a vorbit intr-un interviu despre impactul acestui vot asupra sistemului UE de comercializare a cotelor de emisii - principalul instrument al Uniunii de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera.
Planul ar permite Comisiei Europene sa amane comercializarea unor credite de poluare echivalente cu 900 de milioane de tone in urmatorii ani. Domnul Groote a fost de acord ca masura este pentru termen scurt si va ameliora functionarea pietei de CO2, care are nevoie de o reforma substantiala.
"Trebuie sa avem o dezbatere aprofundata despre masurile de restructurare responsabile cu situatia actuala, inclusiv cu pretul permiselor", a spus raportorul. Dumnealui a aratat ca votul Parlamentului a reflectat "cel mai bun acord posibil pentru salvarea sistemului UE de comercializare a cotelor de emisii inaintea unei reforme pe termen lung".
Pietele au reactionat pozitiv. Dupa vot, pretul permiselor de emisii au crescut.
Deputatii europeni au modificat usor propunerea Comisiei, adaugand ca interventia pe piata poate fi facuta doar o data, doar in circumstante exceptionale si cu conditia ca aceasta sa nu determine companiile sa-si mute sediile in afara UE.
Domnul Groote a spus ca planul nu afecteaza companiile UE, fiind mai degraba o investitie pentru viitoarele generatii. "Scopul nostru este sa reducem emisiile de CO2, dar si si asiguram sanatatea si durabilitatea industriei", a adaugat dumnealui.
"Vom incepe negocierile cu ministrii UE cat de curand posibil si vom cauta o solutie comuna care sa permita sistemului de comercializare a cotelor de emisii sa-si indeplineasca obiectivul", a mai spus raportorul.
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Sursa: Parlamentul European
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Atentie la termenul pentru platile anticipate aferente trim. III 2013Cresterea economica a Romaniei isi va lua avant abia in 2015Venituri din cedarea folosintei bunurilor. Care sunt obligatiile declarative si de plata?Ce crestere a inregistrat PIB-ul in primele noua luni ale anului 2013?TVA - Baza de impozitare la importul de bunuriUltimele articole
SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se declara TVA-ul de import in SAF-TTAXE SI IMPOZITE 2024. La ce sa te astepti anul acestaManualul Contabilului Incepator 2023: Scapa de stresul debutului in cariera de contabil si elimina riscul oricarei amenziContabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabilArticole similare
Cum arata harta saraciei in UE si cine se afla pe ultimul loc?Acord transatlantic inseamna acces la piata SUA, protectia investitiilor, standarde UEBugetul 2014: Raportorii explica disputele privind reducerile si facturile neplatiteMinisterul Economiei: NOI reguli pentru tranzactiile online!De ce ar putea fi inchise unele banciUltimele articole
Categorie noua de plan de pensii: Acord privind produsul paneuropean de pensiiComisia Europeana: Deficitul de incasare de TVA a crescut in Romania si in alte cinci state membre UEMinistrul Afacerilor: Exportatorii romani au o sansa imensa!MFP va prelua presedintia Consiliului UE din perspectiva finantelor publiceNoi propuneri la nivel european pentru combaterea evaziunii fiscaleAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"