Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Pe 3 iulie, deputatii europeni au aprobat un plan de intarziere a comercializarii noilor permise de emisii de CO2 pentru cresterea preturilor acestora. Rezultatul va fi cresterea investitiilor in tehnologiile verzi ca alternativa la plata permiselor. Raportorul german Matthias Groote, de la S&D, a vorbit intr-un interviu despre impactul acestui vot asupra sistemului UE de comercializare a cotelor de emisii - principalul instrument al Uniunii de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera.
Planul ar permite Comisiei Europene sa amane comercializarea unor credite de poluare echivalente cu 900 de milioane de tone in urmatorii ani. Domnul Groote a fost de acord ca masura este pentru termen scurt si va ameliora functionarea pietei de CO2, care are nevoie de o reforma substantiala.
"Trebuie sa avem o dezbatere aprofundata despre masurile de restructurare responsabile cu situatia actuala, inclusiv cu pretul permiselor", a spus raportorul. Dumnealui a aratat ca votul Parlamentului a reflectat "cel mai bun acord posibil pentru salvarea sistemului UE de comercializare a cotelor de emisii inaintea unei reforme pe termen lung".
Pietele au reactionat pozitiv. Dupa vot, pretul permiselor de emisii au crescut.
Deputatii europeni au modificat usor propunerea Comisiei, adaugand ca interventia pe piata poate fi facuta doar o data, doar in circumstante exceptionale si cu conditia ca aceasta sa nu determine companiile sa-si mute sediile in afara UE.
Domnul Groote a spus ca planul nu afecteaza companiile UE, fiind mai degraba o investitie pentru viitoarele generatii. "Scopul nostru este sa reducem emisiile de CO2, dar si si asiguram sanatatea si durabilitatea industriei", a adaugat dumnealui.
"Vom incepe negocierile cu ministrii UE cat de curand posibil si vom cauta o solutie comuna care sa permita sistemului de comercializare a cotelor de emisii sa-si indeplineasca obiectivul", a mai spus raportorul.

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025

Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

Agenda Fiscala a Contabilului 2025
Sursa: Parlamentul European

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Comunicat MFP cu privire la prelungirea unui termen pentru declaratiile fiscaleNoi reglementari fiscale privind organizarea jocurilor de norocImpozit pe redeventa aferent inchirieriiImpozit dobanda creditului externAlerta fiscalitate 28 iulie - 01 august 2008Ultimele articole
Rentrop & Straton implineste 30 de ani! Consilier TAXE SI IMPOZITE implineste 30 de ani!E-commerce. Care este documentul prin care se declara incasarile onlineFacilitatea privind neimpozitarea sumei de 300 lei in 2025. Exemplu util contribuabililorDistribuire dividende. Pot fi distribuite neuniform dividendele?SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieArticole similare
Ministrul Afacerilor: Exportatorii romani au o sansa imensa!Germania sprijina aderarea Romaniei la Spatiul SchengenComisia europeana cere guvernelor sa reduca sarcinile IMM-urilorInterviu cu Monica Macovei despre confiscarea bunurilor provenite din activitati infractionaleMasuri din partea UE pentru 5,3 milioane de someri tineriUltimele articole
Ministerul Economiei: NOI reguli pentru tranzactiile online!Categorie noua de plan de pensii: Acord privind produsul paneuropean de pensiiComisia Europeana: Deficitul de incasare de TVA a crescut in Romania si in alte cinci state membre UEMFP va prelua presedintia Consiliului UE din perspectiva finantelor publiceNoi propuneri la nivel european pentru combaterea evaziunii fiscale
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"