Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum a decis Parlamentul European sa stabilizeze pretul permiselor de poluare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Iul. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, parlamentul european, permise de poluare, cote de emisii

Pe 3 iulie, deputatii europeni au aprobat un plan de intarziere a comercializarii noilor permise de emisii de CO2 pentru cresterea preturilor acestora. Rezultatul va fi cresterea investitiilor in tehnologiile verzi ca alternativa la plata permiselor. Raportorul german Matthias Groote, de la S&D, a vorbit intr-un interviu despre impactul acestui vot asupra sistemului UE de comercializare a cotelor de emisii - principalul instrument al Uniunii de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera.


Planul ar permite Comisiei Europene sa amane comercializarea unor credite de poluare echivalente cu 900 de milioane de tone in urmatorii ani. Domnul Groote a fost de acord ca masura este pentru termen scurt si va ameliora functionarea pietei de CO2, care are nevoie de o reforma substantiala.

"Trebuie sa avem o dezbatere aprofundata despre masurile de restructurare responsabile cu situatia actuala, inclusiv cu pretul permiselor", a spus raportorul. Dumnealui a aratat ca votul Parlamentului a reflectat "cel mai bun acord posibil pentru salvarea sistemului UE de comercializare a cotelor de emisii inaintea unei reforme pe termen lung".

Pietele au reactionat pozitiv. Dupa vot, pretul permiselor de emisii au crescut.

Deputatii europeni au modificat usor propunerea Comisiei, adaugand ca interventia pe piata poate fi facuta doar o data, doar in circumstante exceptionale si cu conditia ca aceasta sa nu determine companiile sa-si mute sediile in afara UE.

Domnul Groote a spus ca planul nu afecteaza companiile UE, fiind mai degraba o investitie pentru viitoarele generatii. "Scopul nostru este sa reducem emisiile de CO2, dar si si asiguram sanatatea si durabilitatea industriei", a adaugat dumnealui.

"Vom incepe negocierile cu ministrii UE cat de curand posibil si vom cauta o solutie comuna care sa permita sistemului de comercializare a cotelor de emisii sa-si indeplineasca obiectivul", a mai spus raportorul.

Sursa: Parlamentul European



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum a decis Parlamentul European sa stabilizeze pretul permiselor de poluare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016