Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noi propuneri la nivel european pentru combaterea evaziunii fiscale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 05 Feb. 2016 Exclusiv
Tags: combaterea evaziunii fiscale, strategie, consiliul ue, beps, transferul profiturilor

Noile propuneri de combatere a evaziunii fiscale, publicate recent de Comisia Europeana, au in vedere un raspuns coordonat la nivelul UE, prin alinierea legislatiilor fiscale nationale, pentru a contracara in mod real si eficient practicile fiscale agresive ale companiilor mari.

   
Noi propuneri de combatere a evaziunii fiscale
    

Pierre Moscovici, comisarul pentru afaceri economice si financiare, impozitare si vama, a declarat: "in fiecare an, se pierd miliarde de euro din cauza evaziunii fiscale - bani care ar putea fi folositi pentru serviciile publice precum scolile sau spitalele sau pentru a stimula crearea de locuri de munca si cresterea economica. Rezultatul este ca europenii si intreprinderile care joaca corect ajung sa plateasca impozite mai mari. Este o situatie inacceptabila si actionam acum pentru remedierea ei. Pasul de astazi este un pas important pentru crearea unor conditii echitabile pentru toate intreprinderile si pentru o impozitare mai corecta si mai eficace pentru toti europenii".
    
    

Pachetul are la baza cei trei piloni din agenda Comisiei pentru o impozitare mai echitabila:

-          asigurarea unei impozitari eficace in UE, printr-o propunere de Directiva privind combaterea evaziunii fiscale, precum si printr-o Recomandare privind tratatele fiscale;

-          cresterea transparentei fiscale, prin revizuireaDirectivei privind cooperarea administrativa;

-          asigurarea unor conditii de concurenta echitabile, prin intermediul unei Comunicari privind o strategie externa de impozitare eficace.

Pachetul mai cuprinde si o comunicare generala si un document de lucru al serviciilor Comisiei, ce explica motivatiile politice si economice care stau la baza masurilor individuale si a agendei mai ample a Comisiei impotriva evaziunii fiscale, precum si un Studiu privind planificarea fiscala agresiva.
    
    

Etape urmatoare

Cele doua propuneri legislative din acest pachet vor fi transmise Parlamentului European pentru consultare si Consiliului UE pentru adoptare.

Consiliul si Parlamentul ar trebui sa aprobe si Recomandarea privind tratatele fiscale, iar statele membre ar trebui sa o respecte atunci cand isi revizuiesc aceste acorduri. De asemenea, statele membre ar trebui sa se puna de acord in mod oficial cu privire la noua strategie externa si sa decida cum pot sa o puna in aplicare cat mai rapid, dupa ce va fi aprobata de Parlamentul European.  
    
    

Context

Pachetul de propuneri reflecta abordarea globala curenta politica si economica in domeniul impozitarii companiilor. in octombrie anul trecut, tarile OCDE au convenit o serie de masuri de limitare a erodarii bazei impozabile si a transferului profiturilor (BEPS), iar Parlamentul European a elaborat recomandari privind evaziunea fiscala a companiilor.
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noi propuneri la nivel european pentru combaterea evaziunii fiscale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016