Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noutati fiscale privind Declaratia P 2000

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 07 Feb. 2017 Exclusiv
Tags: declaratia p 2000, sistemul informativ patrimven, format electronic

Prin intrarea in vigoare prevederilor Ordinului Presedintelui ANAF nr.3592/14/12/2016 pentru modificarea si completarea Procedurii de furnizare de informatii conform art. 61 din Legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, aprobata prin Ordinul presedintelui ANAF nr. 3770/2015:

- informatiile primite de ANAF, in baza art. 61 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, referitoare la conturile bancare, se transmit la cererea justificata a organului fiscal local sau al altei autoritati publice centrale si locale, numai dupa depunerea formularului protocolului de aderare (P 1000) reglementat de Ordinul nr. 2.632/2016 pentru dezvoltarea serviciilor Ministerului Finantelor Publice puse la dispozitia autoritatilor si institutiilor publice prin sistemul informatic propriu si aprobarea accesului la serviciile disponibile in cadrul sistemului informatic PatrimVen. 

Solicitarea si transmiterea de informatii referitoare la conturile bancare se realizeaza exclusiv in format electronic, prin intermediul sistemului informatic PatrimVen pus la dispozitie de catre Ministerul Finantelor Publice, respectiv Agentia Nationala de Administrare Fiscala.  
 Autoritatea publica are obligatia respectarii prevederilor referitoare la protejarea secretului fiscal din legea nr.207/2015, privind codul de procedura fiscala, iar prelucrarile de date cu caracter personal obtinute se fac cu respectarea dispozitiilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare. 

Prevederile art. 68 din Legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza obligatia organelor fiscale locale de a  transmite organului fiscal central informatii privind bunurile imobile si mijloacele de transport detinute de persoanele fizice sau juridice pentru care exista obligatia declararii conform Codului fiscal, sens in care trebuie sa depuneti  DECLARATIA P 2000.  

Prin inrolarea in aplicatia informatica PatrimVen, se asigura accesul electronic  la informatii  necesare desfasurarii  activitatilor  specifice, cum sunt informatii referitoare la conturile bancare, cuantumul veniturilor lunare/anuale ale contribuabililor, obtinerea  adeverintelor de venit, a certificatelor de atestare fiscala,  extragerea  datelor  referitoare la situatia fiscala a contribuabililor.  
Utilizarea sistemului informatic PatrimVen conduce la eficientizarea  activitatilor institutionale  precum si  imbunatatirea  activitatilor de administrare  si vine in sprijinul cetatenilor care nu mai sunt nevoiti sa se deplaseze la sediul organului fiscal central, pentru obtinerea documentelor/adeverintelor de venit  necesare si depunerea lor la  Primaria de domiciliu/ unitati scolare, dupa caz.  

Facem precizarea ca Ministerul Finantelor Publice extinde utilizarea sistemului informatic PatrimVen prin punerea la dispozitia autoritatilor si institutiilor publice din administratia publica centrala si locala, in vederea furnizarii de servicii, pentru realizarea masurilor cuprinse in Planul integrat pentru simplificarea procedurilor administrative aplicabile cetatenilor, parte a Strategiei Romaniei pentru consolidarea administratiei publice 2014-2020.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noutati fiscale privind Declaratia P 2000":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016