Un proiect editorial
marca Rentrop&Straton

Liderul informatiilor specializate din Romania
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Atentie, contabili!
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Utilizarea semnaturii electronice in relatiile de munca este optionala incepand cu data de 25 iulie 2021

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Aug. 2021 Exclusiv
Tags: semnatura electonica, semnatura olografa, cim

Inspectoratul Teritorial de Munca Arad informeaza angajatorii, ca incepand cu data de 25 iulie 2021, a intrat in vigoare Legea nr. 208 / 2021, pentru aprobarea OUG nr.36 / 2021 privind utilizarea semnaturii electronice in relatiile de munca.

Actul normativ completeaza totodata elementele pe care trebuie sa le contina contractul individual de munca, in speta, informatii referitoare la procedura privind utilizarea semnaturii electronice, semnaturii electronice avansate si semnaturii electronice calificate, dupa caz.
 
Prin urmare, partile pot opta sa utilizeze la incheierea, modificarea, suspendarea sau, dupa caz, la incetarea contractului individual de munca fie semnatura electronica, fie semnatura olografa, conditia imperativa fiind aceea ca ambele parti sa utilizeze acelasi tip de semnatura.
 
In acelasi context, angajatorul nu poate obliga persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, sa utilizeze semnatura electronica avansata sau semnatura electronica calificata, la incheierea, modificarea, suspendarea sau, dupa caz, la incetarea contractului individual de munca.
 
De asemenea a fost stabilita in sarcina organelor de control obligatia de a accepta, pentru verificare si control, inscrisurile intocmite de angajatori in domeniul relatiilor de munca si ale securitatii si sanatatii in munca in format electronic, semnate cu semnatura electronica, fara a mai fi nevoie de prezentarea lor in format letric.
 
In ceea ce priveste instruirea in domeniul securitatii si sanatatii in munca, reamintim angajatorilor ca au obligatia de a asigura conditii, pentru ca fiecare lucrator sa primeasca o instruire suficienta si adecvata in domeniul securitatii si sanatatii in munca, in special sub forma de informatii si instructiuni de lucru, specifice locului de munca si postului.

Ca element de noutate, actul normativ reglementeaza modalitatile in care poate fi efectuata instruirea, oferind posibilitatea angajatorului de a efectua aceasta instruire chiar online.
 
In cazul folosirii variantei in format electronic, dovada instruirii trebuie sa fie semnata cu semnatura electronica, semnatura electronica avansata sau semnatura electronica calificata.
 
Angajatorul poate suporta pentru el si pentru angajatii sai, cheltuielile pentru achizitionarea semnaturilor electronice utilizate pentru semnarea inscrisurilor din domeniul relatiilor de munca si securitatii si sanatatii in munca, aceste cheltuieli fiind cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal.

Sursa: ITM
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

Castigul din transferul titlurilor de valoare

Intrebare: Un SRL avand un capital social de 4.000.000 ron are 2 asociati persoane fizice fiecare cu o cota de participare de 50%. Cei doi asociati decid sa vanda partile sociale la valoare nominala (valoarea capitalului social) catre o persoana juridica care astfel devine asociat unic. Suma de 4.000.000 ron (2.000.000 ron pentru fiecare asociat) este impozabila la asociatii persoane fizice? Care sunt obligatiile acestora din punct de vedere fiscal?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<

CASS venituri din activitati independente

Intrebare: O persoana fizica autorizata realizeaza in anul 2024 venituri in suma de 4560 lei sub plafonul celor 6 salarii minime. Persoana nu este asigurata nici d.p.d.v. al asigurarilor sociale de sanatate si nici in cel al asigurarilor sociale (pensii). Are obligatia de a achita CASS si CAS. Cum se completeaza declaratia unica? Ce obligatii ar avea daca venitul ar fi zero sau pierdere? Multumesc.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<



Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie, contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 

Club Contabilitate

La fiecare 10 minute, o întrebare își găsește răspunsul AICI.


Ultimele stiri

Cele mai citite stiri

din categoria "Legislatie"
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016