Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Utilizarea semnaturii electronice in relatiile de munca este optionala incepand cu data de 25 iulie 2021

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Aug. 2021 Exclusiv
Tags: semnatura electonica, semnatura olografa, cim

Inspectoratul Teritorial de Munca Arad informeaza angajatorii, ca incepand cu data de 25 iulie 2021, a intrat in vigoare Legea nr. 208 / 2021, pentru aprobarea OUG nr.36 / 2021 privind utilizarea semnaturii electronice in relatiile de munca.

Actul normativ completeaza totodata elementele pe care trebuie sa le contina contractul individual de munca, in speta, informatii referitoare la procedura privind utilizarea semnaturii electronice, semnaturii electronice avansate si semnaturii electronice calificate, dupa caz.
 
Prin urmare, partile pot opta sa utilizeze la incheierea, modificarea, suspendarea sau, dupa caz, la incetarea contractului individual de munca fie semnatura electronica, fie semnatura olografa, conditia imperativa fiind aceea ca ambele parti sa utilizeze acelasi tip de semnatura.
 
In acelasi context, angajatorul nu poate obliga persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, sa utilizeze semnatura electronica avansata sau semnatura electronica calificata, la incheierea, modificarea, suspendarea sau, dupa caz, la incetarea contractului individual de munca.
 
De asemenea a fost stabilita in sarcina organelor de control obligatia de a accepta, pentru verificare si control, inscrisurile intocmite de angajatori in domeniul relatiilor de munca si ale securitatii si sanatatii in munca in format electronic, semnate cu semnatura electronica, fara a mai fi nevoie de prezentarea lor in format letric.
 
In ceea ce priveste instruirea in domeniul securitatii si sanatatii in munca, reamintim angajatorilor ca au obligatia de a asigura conditii, pentru ca fiecare lucrator sa primeasca o instruire suficienta si adecvata in domeniul securitatii si sanatatii in munca, in special sub forma de informatii si instructiuni de lucru, specifice locului de munca si postului.

Ca element de noutate, actul normativ reglementeaza modalitatile in care poate fi efectuata instruirea, oferind posibilitatea angajatorului de a efectua aceasta instruire chiar online.
 
In cazul folosirii variantei in format electronic, dovada instruirii trebuie sa fie semnata cu semnatura electronica, semnatura electronica avansata sau semnatura electronica calificata.
 
Angajatorul poate suporta pentru el si pentru angajatii sai, cheltuielile pentru achizitionarea semnaturilor electronice utilizate pentru semnarea inscrisurilor din domeniul relatiilor de munca si securitatii si sanatatii in munca, aceste cheltuieli fiind cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal.

Sursa: ITM
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Utilizarea semnaturii electronice in relatiile de munca este optionala incepand cu data de 25 iulie 2021":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016