keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Ce recomandari emite Consiliul UE pentru statele membre?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Iul. 2015 Exclusiv
Tags: consiliul ue, recomandari, investitii, politici economice, cresterea economica, reforme

La 14 iulie 2015, Consiliul a emis recomandari si avize privind politicile economice, bugetare si de ocupare a fortei de munca planificate de statele membre.


Acesta a emis, de asemenea, o recomandare privind politicile economice ale zonei euro, precum si explicatii pentru cazurile in care textele nu corespund cu cele propuse de Comisie.

Astfel, Consiliul a incheiat in mod oficial „semestrul european” 2015, un proces anual de monitorizare a politicilor, dupa ce Consiliul European a aprobat recomandarile in cadrul reuniunii sale din iunie.

Prioritatile pentru semestrul european au fost stabilite in martie 2015, cand Consiliul European a aprobat urmatoarele prioritati:


-    stimularea coordonata a investitiilor, prevazuta in planul de investitii pentru Europa 2015-17 al Comisiei

-    un angajament reinnoit in favoarea reformelor structurale, pentru a permite tarilor sa isi poata rambursa datoriile si sa stimuleze crearea mai multor locuri de munca de mai buna calitate

-    urmarirea unei responsabilitati bugetare, prin asigurarea controlului deficitelor si al nivelurilor datoriilor pe termen lung


Monitorizarea politicilor statelor membre

Semestrul european presupune monitorizarea simultana a politicilor economice si bugetare ale statelor membre, pe durata unei perioade de sase luni in fiecare an.

Tinand cont de orientarile in materie de politici oferite anual de Consiliul European in luna martie, statele membre prezinta in fiecare an, in luna aprilie:


-    programe nationale de reforma pentru politicile lor economice si de ocupare a fortei de munca. Acestea stabilesc un scenariu macroeconomic pe termen mediu, obiective nationale in ceea ce priveste punerea in aplicare a Strategiei Europa 2020 pentru ocuparea fortei de munca si crestere economica, identifica principalele obstacole in calea cresterii economice, precum si masuri de sustinere a initiativelor menite sa stimuleze cresterea economica pe termen scurt.

-    programe de stabilitate sau de convergenta pentru politicile lor bugetare. Tarile din zona euro prezinta programe de stabilitate, in timp ce statele membre din afara zonei euro prezinta programe de convergenta. Aceste programe stabilesc obiective bugetare pe termen mediu, principalele ipoteze cu privire la evolutia economica preconizata, o descriere a masurilor de politica bugetara si economica si o analiza a modului in care modificarile ipotezelor ar putea afecta situatia bugetara si a datoriei.


In continuare, Consiliul aproba recomandarile si avizele specifice fiecarei tari in vederea aprobarii acestora de catre Consiliul European. Consiliul ofera explicatii pentru cazurile in care recomandarile nu sunt in conformitate cu cele propuse de Comisie.

Recomandarile specifice fiecarei tari pentru 2015 se adreseaza unui numar de 26 din cele 28 de state membre ale UE, precum si zonei euro in ansamblul sau. Pentru a evita suprapunerile, nu exista recomandari specifice pentru Cipru si Grecia, deoarece ambele tari faceau obiectul unor programe de ajustare macroeconomica in momentul in care au fost redactate textele.

Sursa: Consiliul Uniunii Europene
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016