Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Anunt MFP: Plafonul privind regimul special de scutire de la plata TVA nu se modifica pana la publicarea in Monitor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Apr. 2012 Exclusiv
Tags: modificare plafon tva, consiliul ue, monitorul oficial, plata tva, art152

Ministerul Finantelor Publice a emis un comunicat prin care anunta ca pana la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei a unui act normativ prin care sa fie modificat plafonul cifrei de afaceri pana la care se aplica regimul special de scutire de la plata TVA pentru intreprinderile mici, se vor aplica in continuare prevederile nationale in vigoare in prezent, potrivit carora plafonul in discutie este de 35.000 euro la cursul de schimb de la data aderarii, respectiv de 119.000 RON.

Potrivit prevederilor actuale in domeniul TVA, persoanele impozabile cu sediul activitatii economice in Romania care realizeaza o cifra de afaceri inferioara plafonului de 35.000 euro calculat la cursul de schimb de la data aderarii pot aplica regimul special de scutire pentru intreprinderi mici reglementat la art. 152 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, se mai spune in comunicat.

Urmare solicitarii tarii noastre adresate Comisiei Europene, la propunerea acesteia, Consiliul Uniunii Europene a autorizat Romania sa majoreze plafonul actual de la 35.000 la 65.000 de euro la cursul de schimb al BNR valabil la data aderarii Romaniei la U.E. In acest sens, Consiliul a adoptat in data de 26 martie a.c. o Decizie a Consiliului Uniunii Europene care a fost publicata sub nr. 2012/181/UE in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 92/26 din 30 martie 2012.

Urmand procedurile firesti de aplicare a noului plafon, schimbarea se va efectua printr-o propunere de modificare si completare a Codului fiscal, sens in care Ministerul Finantelor Publice urmeaza sa intreprinda demersurile necesare.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Anunt MFP: Plafonul privind regimul special de scutire de la plata TVA nu se modifica pana la publicarea in Monitor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016