Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Modificari legislative privind eliberarea avizelor de angajare/detasare in munca de catre Inspectoratul General pentru Imigrari

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 10 Mai. 2022
Modificari legislative privind eliberarea avizelor de angajare/detasare in munca de catre Inspectoratul General pentru Imigrari
Tags: avize de angajare, avize de detasare, modificari legislative

Inspectoratul Teritorial de Munca Caras-Severin a publicat, pe pagina oficiala de Facebook, cateva precizari cu privire la modificarile legislative privind eliberarea avizelor de angajare/detasare in munca de catre Inspectoratul General pentru Imigrari.

 
In data de 5 mai 2022 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 450/2022 O.U.G. nr. 59 din 4 mai 2022 pentru modificarea unor acte normative in domeniul strainilor. 

Masurile prevazute in noul act normativ faciliteaza eliberarea avizelor de angajare/detasare si a vizelor in scop de munca si permit incadrarea in munca intr-un timp mai scurt a lucratorilor straini incadrati in marja contingentului de lucratori straini nou-admisi pe piata fortei de munca din Romania. 

Astfel, noile modificari legislative ofera posibilitatea angajatorilor sa depuna solicitarile de eliberare a avizelor de angajare/detasare in munca la oricare dintre formatiunile teritoriale de imigrari, indiferent daca au sau nu stabilit sediul social pe raza de competenta a judetului unde depun cererile. 

De asemenea, ofera posibilitatea strainilor de a solicita eliberarea vizei de lunga ?edere pentru angajare in munca in termen de 180 de zile de la data obtinerii de catre angajator a avizului de angajare. in acest sens, conform noului act normativ, termenul a fost prelungit de la 60 la 180 de zile. 
 
Un alt aspect de interes este acela ca avizele de angajare eliberate cu cel mult 60 de zile anterior intrarii in vigoare a actului normativ, pot fi utilizate in termen de 180 de zile de la data eliberarii pentru obtinerea vizelor de lunga sedere pentru angajarea in munca. Viza este solutionata in termen de 20 de zile de catre Centrul National de Vize fara a mai fi necesara obtinerea avizului din partea Inspectoratului General pentru Imigrari. 

Sursa: ITM
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Modificari legislative privind eliberarea avizelor de angajare/detasare in munca de catre Inspectoratul General pentru Imigrari":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016