Atentie contabili!


Modificari importante privind plafoanele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comisia Europeana anunta cresteri economice pana in 2015

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Mai. 2014 Exclusiv
Tags: comisia europeana, creste economica, pierdere, pib, reducerea deficitelor, deficitele de cont

Potrivit unui nou raport emis de Comisia Europeana, economia se redreseaza, iar cresterea PIB-ului real va ajunge in 2014 la 1,6% in UE si 1,2% in zona euro si va creste in continuare in 2015 la 2,0% si, respectiv, 1,7%. Previziunile se bazeaza pe presupunerea ca masurile politice convenite vor fi puse in aplicare de catre statele membre si UE, cu aplicarea ajustarilor necesare.



Siim Kallas, vicepresedinte al Comisiei Europene, a declarat: „Redresarea a inceput sa se faca simtita. Deficitele au scazut, investitiile au crescut substantial si, cel mai important, situatia ocuparii fortei de munca a inceput sa se imbunatateasca.

Eforturile continue de reforma ale statelor membre si ale UE au dat rezultate. Aceste schimbari structurale continue imi amintesc de reformele profunde pe care economiile din Europa Centrala si de Est le-au realizat in anii 1990 si in anii urmatori, ca urmare a aderarii lor la UE exact in urma cu 10 ani. Experienta lor demonstreaza cat de importanta este adoptarea timpurie a reformelor structurale si continuarea acestora, indiferent de provocarile intampinate pe parcurs. in acest sens, nu trebuie sa reducem eforturile de creare a noi locuri de munca pentru cetatenii europeni si de consolidare a potentialului de crestere.”
    
    
O reluare treptata a cresterii economice

In general, se asteapta ca cererea interna sa devina principalul motor al cresterii din perioada care face obiectul previziunilor. Cheltuielile de consum ar trebui sa contribuie treptat la cresterea economica, pe masura ce venitul real beneficiaza de o inflatie scazuta si de stabilizarea pietei fortei de munca. Reluarea investitiilor, atat in domeniul echipamentelor, cat si in cel al constructiilor, ar trebui sa sustina in continuare cresterea economica. Contributia exporturilor nete este de asteptat sa scada in cursul perioadei care face obiectul previziunilor.

Natura progresiva a acestei evolutii pozitive urmeaza modelul redresarilor din trecut de pe urma unor crize financiare grave. Desi conditiile de finantare sunt in general favorabile, persista diferente substantiale intre statele membre si intre intreprinderile de diferite dimensiuni.

Conditiile de pe piata fortei de munca au inceput sa se amelioreze in 2013, iar consecinta acestora va fi crearea mai multor locuri de munca si continuarea reducerii ratelor somajului (cu 10,1% in UE si cu 11,4% in zona euro in 2015).

Se preconizeaza ca inflatia va ramane scazuta, atat in UE (1,0% in 2014, 1,5% in 2015), cat si in zona euro (0,8% si 1,2%).
    
Deficitele de cont curent ale statelor membre vulnerabile s-au redus in ultimii ani, in urma unei imbunatatiri constante a competitivitatii in materie de preturi. in mai multe dintre aceste economii se asteapta inregistrarea de excedente in 2014 si 2015.

Se asteapta ca reducerea deficitelor publice generale sa continue. in 2014, se preconizeaza o scadere la aproximativ 2½% din PIB atat in UE cat si in zona euro. Ponderea datoriei in PIB va atinge un varf de aproape 90% in UE si 96% in zona euro, urmand sa scada anul viitor.

Cel mai mare risc de evolutie negativa a cresterii economice ramane in continuare o noua pierdere a increderii ca urmare a stagnarii reformelor. De asemenea, incertitudinea legata de mediul extern a crescut. Pe de alta parte, noi reforme structurale indraznete ar putea duce la o redresare mai puternica decat cea preconizata.

In vreme ce evolutia preturilor curente reflecta atat factorii externi, cat si procesul de ajustare aflat in desfasurare, o perioada prea lunga de inflatie scazuta poate implica de asemenea riscuri. Totusi, consolidarea graduala a reluarii cresterii si baza sa din ce in ce mai larga ar trebui sa atenueze aceste riscuri.



Sursa: Comisia Europeana

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comisia Europeana anunta cresteri economice pana in 2015":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz" 
[x]

Atentie contabili!

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz Modificari importante privind plafoanele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016