Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Parlamentul a aprobat, marti, numirea celor 11 membri ai Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara, in conditiile in care parlamentarii PDL si PPDD s-au retras din sala.
Astfel, Dan-Radu Rusanu, in calitate de presedinte al ASF, a primit 364 voturi "pentru" si 6 "impotriva", Daniel Daianu, ca prim-vicepresedinte, a intrunit 365 voturi "pentru" si 5 "impotriva", Tudor Daniel George - vicepresedinte - 354 voturi "pentru", 16 "impotriva", Mircea Ursache - vicepresedinte - 363 voturi "pentru" si 7 "impotriva", Ion Giurescu - vicepresedinte - 365 "pentru" si 5 "impotriva".
Pentru membrii neexecutivi, rezultatul votului a fost urmatorul: Marian Sarbu - 365 voturi "pentru" si 5 "impotriva", Biro Albin - 347 voturi "pentru" si 23 "impotriva", Marian Marzac - 365 voturi "pentru" si 5 "impotriva", Corneliu Moldoveanu - 365 voturi "pentru" si 5 "impotriva", Gheorghe Marcu - 365 voturi "pentru" si 5 "impotriva", Dorina Teodora Mihailescu - 364 voturi "pentru" si 6 "impotriva".
Membrii ASF sunt numiti pentru un mandat de 5 ani.
Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a anuntat anterior ca PDL va sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu hotararea Parlamentului privind noii membri ai Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara.
"Ne-am retras de la acest vot si vom ataca la Curtea Constitutionala tot ce va iesi pe aceasta situatie. Ceea ce s-a intamplat la Autoritatea de Supraveghere Fiscala este exemplul tipic de folosire a legii pentru a impune o clientela politica proprie", a declarat Radulescu.
Reprezentantii PDL sunt nemultumiti de faptul ca, desi ASF este subordonata Parlamentului, pentru conducerea acestei institutii au fost propuse 10 persoane de catre USL si una de catre UDMR, in timp ce PDL nu are niciun reprezentant.
Declaratia Unica 2024 Impozit pe venit Contributii CAS si CASS
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Cartea verde a contabilitatii varianta tiparita
Sursa: Mediafax
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Diferentele dintre taxa auto si timbrul de mediu se restituie. Vezi ce documente depui!Nu uitati de ultima zi pentru platile anticipate aferente trimestrului IV 2013Vesti bune pentru Romania de la FMIReforma MFP in domeniul legislatiei fiscaleDin culisele conventiilor civileUltimele articole
SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se declara TVA-ul de import in SAF-TTAXE SI IMPOZITE 2024. La ce sa te astepti anul acestaManualul Contabilului Incepator 2023: Scapa de stresul debutului in cariera de contabil si elimina riscul oricarei amenziContabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabilArticole similare
ASF modifica prevederile legislative pentru facilitarea investitiilor onlineNorma ASF nr. 16/2015 privind fondul de garantare a asiguratilorHotararea nr. 84/2014 privind calculul actuarial al contributiei anuale datorate de administratorii de fonduri de pensii privateNoi decizii adoptate de catre CONSILIUL AUTORITATII DE SUPRAVEGHERE FINANCIARAAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"