Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noi decizii adoptate de catre Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 14 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: supraveghere financiara, societati asigurare, reasigurare, dosare dauna

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a decis luna aceasta ca asiguratii Societatii ASIGURARE-REASIGURARE ASTRA S.A. pot depune in continuare la Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA), si dupa data de 3 martie 2016, cererile de deschidere a dosarelor de dauna.


FGA va primi aceste cereri pana la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de deschidere a procedurii falimentului societatii ASTRA.

Consiliul ASF a respins cererea KPMG Restructuring SPRL privind constatarea si instrumentarea dosarelor de dauna ale ASTRA.

Consiliul a hotarat sa ii sanctioneze pe membrii Consiliului de Administratie si ai conducerii executive a societatii Carpatica Asig S.A cu retragerea aprobarii, precum si inlocuirea temporara a organului de conducere al asiguratorului cu Fondul de Garantare a Asiguratilor, in calitate de administrator temporar al societatii, in sensul detinerii competentei de a reprezenta asiguratorul. Consiliul a hotarat demararea selectiei celui de-al doilea administrator temporar, potrivit Legii 246/2015.

A fost aprobat proiectul de Norma privind autorizarea si monitorizarea societatilor de asigurare si reasigurare. Proiectul va fi publicat pe www.asfromania.ro pentru consultare publica, timp de 10 zile.

Consiliul ASF a audiat si aprobat “Raportul privind evolutia pietei asigurarilor si reasigurarilor din Romania la 31 decembrie 2015”(va face obiectul unui comunicat transmis ulterior).

Consiliul ASF a audiat, de asemenea, o informare privind actiunile pentru solutionarea problemelor consemnate in protocolul incheiat pe 22.12.2015 cu reprezentanti ai organizatiilor patronale ale transportatorilor din Romania (va face obiectul unui comunicat transmis ulterior).

Au fost aprobate avizarea si inscrierea in Registrul Public al ASF a unor societati in calitate de auditori IT externi pentru sistemele informatice ale entitatilor reglementate de Autoritate.

A fost aprobat prospectul de baza pentru emiterea de produse structurate de catre SSIF Broker S.A. Cluj Napoca. A fost aprobat prospectul proportionat al societatii IFMA S.A. Mogosoaia aferent emisiunii de noi actiuni.

Au fost aprobate o serie de acte individuale referitoare la modificari ale actelor constitutive in cazul unor brokeri (majorari capital social, cesiune parti sociale, noua structura a asociatilor, modificarea structurii teritoriale). A fost aprobata de asemenea retragerea autorizatiei de functionare in cazul a 5 brokeri care nu au facut demersurile necesare de incadrare in cerintele minime de capital, conform obligatiilor legale.

Au fost propusi pentru avizare si reavizare 18 agenti in vederea desfasurarii activitatilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alti 104 agenti de marketing.

Consiliul ASF a discutat si un numar de plangeri prealabile in cazuri individuale, acestea fiind respinse.

Consiliul ASF se intruneste in fiecare saptamana pentru a decide asupra masurilor care trebuie adoptate pentru buna functionare si pentru supravegherea eficienta a pietelor financiare non-bancare, a participantilor si operatiunilor pe aceste piete.


Sursa: ASF
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noi decizii adoptate de catre Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016