Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce modificari cere MFP in ce priveste politele RCA pentru tineri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Ian. 2015 Exclusiv
Tags: rca, polite pentru tineri, mfp, solutie, asf, asigurari

Conform unor surse oficiale, ministrul Finantelor Publice, Darius Bogdan Valcov, solicita conducerii Autoritatii pentru Supraveghere Financiara sa reanalizeze si sa regandeasca sistemul RCA in privinta tinerilor sub 25 de ani.


Un comunicat al Ministerului Finantelor Publice emis in aceasta privinta si citat de Agerpres precizeaza urmatoarele:

"Consider ca actuala realitate este una care ii pune pe tineri in dificultatea de a plati niste polite RCA, care pot ajunge sa fie chiar mai scumpe decat masina pe care o conduc. Trebuie identificata o solutie pentru a nu pune presiune pe tineri. Sunt convins ca marea parte a acestora nu isi vor putea permite sa plateasca un RCA de peste 2.000 de lei. Am incredere ca speta va fi reanalizata de catre ASF, astfel incat sa venim in sprijinul tinerilor si nu impotriva lor".

Agerpres aminteste ca, la 10 decembrie, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Misu Negritoiu, a declarat ca va face o analiza a asigurarilor RCA si va solicita recalcularea preturilor la politele RCA pentru tineri.

"Una dintre concluziile la care am ajuns in urma discutiilor cu parlamentarii este ca trebuie sa ne aplecam mai mult asupra consumatorului, cetateanului si in special eu m-am angajat sa fac un plan de analiza a situatiei RCA si a primelor de asigurare pentru tineret. Noi avem in vedere sa intram intr-o analiza cu toate societatile de asigurari care ofera acest produs, sa vedem de ce sunt asa de mari, sa intelegem, sa solicitam recalcularea, reanalizarea si m-am angajat ca pana in februarie sa vin cu un rezultat sa informez Comisia de buget si in acelasi timp sa vedem si rezultate din piata", a spus Negritoiu la Palatul Parlamentului, dupa audierea sa la Comisia de buget a Camerei Deputatilor.




Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce modificari cere MFP in ce priveste politele RCA pentru tineri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016