Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Parintii care au copiii in clasele primare ar putea beneficia de vouchere pentru programele afterschool (propunere legislativa)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 28 Iun. 2019
Tags: tichete educationale, afterschool, legea educatiei nationale 1/2011

Mai multi deputati PNL au depus o propunere legislativa pentru modificarea si completarea art.58 din Legea Educatiei Nationale nr.1/2011. Proiectul de lege prevede, intre altele, acordarea de tichete educationale care vor fi folosite pentru a acoperi, partial sau integral, costurilor aferente programului "Scoala dupa scoala" pentru prescolari si scolari in clasele primare.

 
Proiectul a fost depus de 26 de deputati PNL si a fost inregistrat pentru dezbatere in Camera Deputatilor, miercuri, 26 iunie. In acest caz, Camera decizionala este Senatul. 
 

Extras din Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea art. 58 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011


Art.1. — Articolul 58 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, publicata in Monitorul Oficial al Romdaniei, Partea I, nr. 18 din 10 ianuarie 2011, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 58, alineatele (1) si (4) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
“Art.58. - (1) Unitatile de invatamant, prin decizia consiliului de administratie, isi pot extinde activitatile cu elevii dupa sau inaintea orelor de curs, prin programe "Scoala dupa scoala". Prescolarii sau elevii pana in clasa a IV-a pot opta pentru obtinerea tichetelor educationale in vederea achitarii cheltuielilor din programul derulat in sistem public sau privat de tipul ’Scoala dupa scoala”.

(4) Statul finanteaza programul «Scoala dupa scoala» pentru prescolarii si elevii de pana in clasa a IV-a, inclusiv, ai caror parinti, reprezentanti legali sau, dupa caz, persoana care a fost desemnata de parinte pentru intretinerea unui copil, pe perioada absentei parintilor, conform art. 104 din Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care solicita acest serviciu, prin tichete educationale a caror valoare nominala lunara se raporteaza la indicatorul social de referinta si este de 0,8 ISR (adica au valoarea de 400 de lei, n.r.), exprimat in lei, pentru fiecare copil inscris in programul «Scoala dupa scoala». “

2. La articolul 58, dupa alineatul (4) se introduc 6 noi alineate, alin.(41)-(46), cu urmatorul cuprins:
(41) Persoanele indreptatite prevazute la alineatul (4) opteaza pentru aceste tichete educationale, in scris, individual pentru fiecare copil, la sfarsitul fiecarui an scolar sau la momentul inscrierii copilului la scoala sau la gradinita pentru noul an scolar.
(42) Tichetele educationale sunt bonuri de valoare destinate exclusiv acoperirii partiale sau integrale a costurilor aferente programului “Scoala dupa scoala”. Tichetele educationale nu sunt trasferabile altor persoane. Utilizarea tichetelor educationale in alt scop ii obliga pe beneficiari la plata contravalorii.
(43) Tichetele educationale se emit numai de catre unitatile autorizate de Ministerul Finantelor Publice, denumite in continuare “unitatile emitente”, in baza autorizatiei de functionare. Cerintele privind emiterea, contractarea, utilizarea si decontarea tichetelor educationale se stabilesc prin hotarare a Guvernului. Criteriile de autorizare a unitatilor emitente se stabilesc prin ordin al Ministrului Finantelor Publice.
(44) Decontarea tichetelor educationale intre unitatile de invatamant sau organizatiile nonguvernamentale care accepta tichete educationale ca mod de plata a costurilor aferente programului “Scoala dupa scoala” si unitatile emitente ale tichetelor educationale se face numai prin intermediul unitatilor bancare. 
(45) Finantarea acordarii tichetelor educationale se face din bugetul de stat. Achizitia tichetelor educationale se realizeaza de catre inspectoratele scolare, in urma centralizarii cererilor depuse de catre persoanele indreptatite potrivit prezentei legi si se distribuie catre unitatile de invatamant la care sunt inscrisi copiii.
(46) Decontarea tichetelor educationale se face de catre organizatorul programului “Scoala dupa scoala” in functie de zilele in care a fost prezent copilul in program. ”

Art.II. - Normele de aplicare a prevederilor art. 58 din Legea educatiei nationale nr.1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu modificarile si completarile aduse prin prezenta lege, se adopta prin hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Educatiei Nationale, in termen de 30 de zile de la publicarea legii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Art.III. - Prezenta lege intra in vigoare incepand cu anul scolar 2019 -2020.
 
Citeste si:

Acordare tichete de masa pentru ore suplimentare

Tichete cadou 2019: Regimul fiscal al voucherelor acordate salariatilor
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Parintii care au copiii in clasele primare ar putea beneficia de vouchere pentru programele afterschool (propunere legislativa)":
Rating:

Nota: 4.29 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016