Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Completarea Declaratiei 394 pentru clienti persoane fizice. Se pot declara vanzarile definind un singur client generic?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Mar. 2021 Exclusiv
Tags: declaratia 394, completarea declaratiei 394, clienti persoane fizice

La o societate comerciala avem foarte multi clienti persoane fizice, iar softul nu permite decat sa facem cate un analitic pentru fiecare dintre ei pentru a-i putea prelua in Declaratia 394.

In acest mod vom ajunge cu o balanta analitica foarte mare cu cat trece timpul, iar cei ce ne-au furnizat softul au spus ca doar asa se poate face pentru a putea prelua in 394. 

Este vreo problema daca in declaratia 394 se pot cumula toate aceste persoane fizice pe un singur rand in care scriem PF (pentru ca oricum CNP nu il completam) cu numarul total de facturi emis in luna? Multumesc.
 

Raspunsul consultantului fiscal Olga Crevelescu:


Potrivit Instructiunilor de completare ale formularului 394, completarea CNP/NIF este obligatorie in situatia in care persoana impozabila il colecteaza de la persoana fizica din facturi, contracte (de prestari servicii, de furnizare utilitati, vanzari de bunuri mobile si imobile etc.).

 
 
In lipsa acestuia, se vor declara numele, prenumele si adresa persoanei fizice. La adresa se vor completa informatiile, in urmatoarea ordine: datele din actul de identitate al persoanei fizice colectate de persoana impozabila sau, in lipsa acestuia, o alta adresa comunicata de beneficiar. Informatiile vor cuprinde in mod obligatoriu urmatoarele: tara, localitate, judet/sector, strada, nr., bloc, apartament, alte detalii adresa. Rubrica "alte detalii adresa" se va completa in situatia in care se vor inscrie alte elemente decat cele existente in formularul pretiparit sau nu se detine o adresa din Romania.
 
Astfel, chiar daca nu colectati CNP de la persoanele fizice, este obligatoriu sa inscrieti numele, prenumele si adresa persoanei fizice.
Opinia mea este ca nu puteti declara vanzarile definind un client generic PF.
 

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Completarea Declaratiei 394 pentru clienti persoane fizice. Se pot declara vanzarile definind un singur client generic?":
Rating:

Nota: 4.94 din 5 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016