Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin OUG 125/2024 a fost introdusa o noua raportare fiscala, care va fi implementata din 1 ianuarie 2025 si sanctionata cu amenzi care ajung pana la 10.000 lei.
Amenzi cuprinse intre 2.000 si 10.000 lei pentru nerespectarea unor dispozitii introduse prin OUG 125/2024
Este vorba despre obligatia entitatilor aflate in sfera de autorizare, reglementare, supraveghere si control a Autoritatii de Supraveghere Financiara de a raporta organului fiscal central, semestrial, informatii privind asigurarile de viata si alte produse financiare.
In vederea furnizarii informatiilor, entitatile care intra in sfera de autorizare, reglementare, supraveghere si control a Autoritatii de Supraveghere Financiara au obligatia sa raporteze organului fiscal central, semestrial, lista persoanelor fizice rezidente care au contractat produse de asigurari de viata si alte produse financiare, tipurile de asigurari si alte produse financiare, precum si informatii in legatura cu acestea.
Tipurile de asigurari de viata si alte produse financiare care fac obiectul obligatiei de mai sus, continutul informatiilor, formularul utilizat de entitati si termenele-limita ale raportarii se aproba prin ordin comun al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si al presedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara.
ATENTIE! Nerespectarea obligatiei de raportare sau raportarea de informatii incorecte sau incomplete se sanctioneaza cu amenda de la 20.000 lei la 100.000 lei.
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
OUG 125/2024 pentru completarea art. 2 si suspendarea aplic?rii unor dispozitii din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, precum si pentru completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedur? fiscal? a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 1073 din 25 octombrie 2024.
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
A fost introdusa o noua exceptie de la obligativitatea folosirii caselor de marcatSe suspenda pana pe 1 septembrie 2025 obligatia de a avea CNP si cod QR pe bonurile fiscale, conform OUG 125/2024Articole similare
Sponsorizarile in natura: Care este tratamentul fiscalUnde verde la CONTABILITATE fara erori si fara amenziDeducere TVA - inregistrari contabile si RAPORTARE FISCALA prin decont TVARetragerea optionala din evidenta platitorilor de TVA. Cum se procedeaza?Firme care achizitioneaza marfa non-UE si vor sa o revanda. Care sunt implicatiile fiscale?Ultimele articole
Comert online. Regimul fiscal TVA in cazul vanzarii catre persoane din UECum se face inregistrarea facturilor simplificate in jurnalul de cumparariIntreprinderi legate. In ce conditii se incadreaza la regimul micro din 1 ianuarie 2024Contabilitate explicata. Lista infractiunilor si a erorilor contabileSistemul TVA la incasare, anularea dreptului de deducere TVAArticole similare
Categorii de utilizatori care au OBLIGATIA declararii in E-Transport de la 1 iulie 2022Inspectorii antifrauda, in actiune: Sanctiuni de peste 7,6 milioane de euro!Incasari uriase: 51 milioane lei din evaziune fiscalaInspectorii Antifrauda deruleaza verificari de tip blitz! AMENZI de peste 4,1 milioane de leiEste OFICIAL! Procedura de acordare a esalonarii la plata de catre organul fiscal central a fost publicata in Monitor (OPANAF 3896/2020)Ultimele articole
Noutati privind salariile si beneficiile extrasalariale in 2025E-Factura in 2025: De la 1 ianuarie 2025 sistemul este obligatoriu in relatia B2CE-TVA: Ar putea fi PROROGATA pana la 1 iulie 2025 obligatia de transmitere a verificarii diferentelor la RO e-TVAAspecte de avut in vedere dupa inregistrarea in scopuri de TVASe suspenda pana pe 1 septembrie 2025 obligatia de a avea CNP si cod QR pe bonurile fiscale, conform OUG 125/2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"