Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Pasi pentru restituirea de accize pentru motorina folosita drept combustibil. Procedura 2014

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Iul. 2014 Exclusiv
Tags: restituirea de accize, hg 537/2014, nivelul accizelor, motorina, registrul vehiculelor

Regasiti mai jos reglementarile actuale privind restituirea sumelor reprezentand diferenta dintre nivelul standard al accizelor si nivelul accizelor diferentiat pentru motorina utilizata drept combustibil pentru motor.


Prin HG 537/2014 publicat in MO nr. 512/2014 s-a instituit schema de ajutor de stat sub forma restituirii sumelor reprezentand diferenta dintre nivelul standard al accizelor si nivelul accizelor diferentiat prevazut la art. 176 alin. (6) din Codul fiscal, pentru motorina (produsele energetice prevazute la art. 206^16 alin. (3) lit.c) din Codul fiscal) utilizata drept combustibil pentru motor in:

- transportul rutier de marfuri in cont propriu sau pentru alte persoane, cu autovehicule sau ansambluri de vehicule articulate destinate exclusiv transportului rutier de marfuri si cu o greutate bruta maxima autorizata de cel putin 7,5 tone;

- transportul de persoane, regulat sau ocazional, exclusiv transportul public local de persoane, cu un autovehicul din categoria MS sau M3, definit in Directia 2007/46/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 5 septembrie 2007 de stabilire a unui cadru pentru omologarea autovehiculelor si a remorcilor acestora, precum si a sistemelor, componentelor si unitatiloe tehnice separate destinate vehiculelor respective.

Administratorul schemei de ajutor de stat este Autoritatea Rutiera Romana.

Perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat in cadrul careia se pot emite acorduri pentru finantare este cuprinsa intre data de 15.07.2014 si 31 martie 2019 inclusiv.

Pentru restituirea de accize operatorii economici si vehiculele trebuie sa indeplineasca conditiile de eligibilitate prevazute la art. 4 si respectiv art. 5, iar vehiculele trebuie sa fie inscrise in Registrul vehiculelor si al operatorilor economici eligibili pentru restituirea de accize prin depunerea unei cereri in acest sens la Administratorul schemei, cerere care trebuie sa cuprinda informatiile si sa fie insotita de documentele prevazute in anexele nr. 2 si 3.

Perioada de restituire a accizei este trimestrul calendaristic.

Cererea de restituire a accizei (anexa nr. 4), impreuna cu documentele mentionate la art. 13, se depune la Administratorul schemei, in format electronic sau pe suport hartie, pentru un trimestru calendaristic, incepand cu prima zi a trimestrului urmator celui pentru care se solicita restituirea, dar nu mai tarziu de un an de la aceasta data.

Administratorul schemei emite decizia de aprobare sau de respingere a acestei, dupa caz, care se comunica solicitantului in termen de doua luni de la data inregistrarii, restituirea sumelor aprobate efectuandu-se in termen de doua luni de la data inregistrarii, restituirea sumelor aprobate efectuandu-se in yermen de 10 zile lucratoare de la data comunicarii deciziei de aprobare a restituirii.

Daca solicitantul inregistreaza obligatii restante de plata la bugetul general consolidat la momentul restituirii de accize, restituirea sumelor aprobate se efectueaza la data la care acestia nu mai inregistreaza astfel de obligatii.

ATENTIE!

Ulterior momentului restituirii de accize, operatorii economici vor fi supusi unui control ulterior, potrivit art. 17 din HG 537/2014 si OG 92/2003.

Daca in urma controlului ulterior se constata ca restituirea a fost obtinuta prin frauda, aceasta constituie ajutor de stat utilizat in mod abuziv si se aplica in mod corespunzator procedurile de recuperare prevazute de legislatia in domeniu.



Sursa: Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Brasov

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Pasi pentru restituirea de accize pentru motorina folosita drept combustibil. Procedura 2014":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016