Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noua Lege a pensiilor a fost adoptata! Ministrul Muncii: Cred ca va fi iar contestata la CCR

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 27 Iun. 2019
Tags: noua lege a pensiilor, mariusbudai, oug

Noua Lege a pensiilor a fost adoptata, miercuri - 26 iunie - de Parlamentul Romaniei, prin votul decizional al Camerei Deputatilor. Cu toate acestea, ministrul Muncii si Justitiei Sociale este de parere ca Legea va fi din nou contestata la CCR.

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, noul proiect al Legii pensiilor cu 197 voturi “pentru”, niciun vot “impotriva” si 70 abtineri. Legea pensiilor a fost reexaminata ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale.

Legea adoptata de Parlament la data de 19 decembrie 2018 are ca obiect de reglementare adoptarea unui nou act normativ in domeniul sistemului public de pensii, care isi propune eliminarea, din sistemul de pensii din Romania, a inechitatilor dintre beneficiarii sistemului, respectiv, atat intre genuri, cat si pentru fiecare tip de gen, precum si dintre categorii de persoane care au desfasurat activitatea in aceleasi conditii de munca si cu un nivel de salarizare relativ similar, indiferent de anul pensionarii.  

Daca noua Lege a pensiilor va fi contestata la CCR, asa cum a prezis ministrul Muncii – Marius Budai, exista si un plan de rezerva. Legea va fi promulgata prin ordonanta de urgenta, dar nu in totalitate, anunta acesta!

"Eu asigur pensionarii ca atat timp cat vom fi la guvernare se va intampla ceea ce scrie acolo, fie ca se va intampla prin ordonanta de urgenta. Daca asa trebuie, asa se va intampla. (...) Nu legea, in totalitatea ei. Pentru, de exemplu, majorarea valorii punctului de pensie de la anul. Trebuie sa facem si sa iesim din aceasta logica si eu cred ca da, va mai fi un atac la Curte (Curtea Constitutionala - n. r.). Bun, va fi o retrimitere la Parlament. (...) Din pacate, intram in vacanta doua luni, dar, cu siguranta, imi vine acum o idee, putem face si o sesiune extraordinara daca trimite domnul presedinte legea inapoi la Parlament. Deci, solutii noi gasim, suntem foarte determinati. A fost o mica sincopa la Senat (...)", a precizat Budai, miercuri seara, la o emisiune TV.

Totusi, aceasta propunere, a majorarii punctului de pensie prin OUG, nu a fost discutata cu premierul Viorica Dancila, dar este o varianta pe care ministrul Muncii nu o exclude, in cazul in care noua Lege a pensiilro va fi intoarsa in parlament.

"Eu nu am discutat cu doamna premier acest lucru, dar eu, ca ministru al Muncii, atat cat sunt, daca ajungem in situatia asta, vreau sa propun cu siguranta, pentru ca nu putem ca ceea ce am promis sa nu punem in practica si nu putem ca asteptarile pe care le-am creat parintilor si bunicilor nostri, pensionarilor din Romania, sa nu le punem in practica. Pentru ca au dreptul, dupa o viata in care au construit practic Romania, sa facem tot ce trebuie ca rezultatul exercitiului financiar, a ceea ce noi am propus si rezultatul cresterii economice sa ajunga si in buzunarul romanilor", a explicat Marius Budai.
 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noua Lege a pensiilor a fost adoptata! Ministrul Muncii: Cred ca va fi iar contestata la CCR":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016