keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Ministrul Muncii promite ca nu vor fi introduse noi taxe pentru aplicarea Legii pensiilor aprobate de Guvern

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 11 Oct. 2018
Tags: noua lege a pensiilor, noi taxe, impactul noii legi a pensiilor, ministrul muncii

Dupa sedinta de Guvern in care a fost adoptata noua Lege a pensiilor, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasiliu, a anuntat, miercuri, ca nu vor fi introduse noi taxe pentru aplicarea acesteia.

“Nu se taie fonduri, nu trebuie sa introducem noi taxe pentru aceasta lege (proiectul noii legi a pensiilor, n.r.). PIB-ul creste in fiecare an. 
Noi am lucrat pe datele Comisiei Nationale de Prognoza, care se refera la urmatorii 4 ani de zile. Ei nu au gresit niciodata pana acum, nici cresterea economica si nici valoarea PIB. Comisia Europeana a mai gresit, FMI a mai gresit, niciodata CNP. Noi am lucrat fix pe aceste date. incepand de ieri (marti, n.r.), avem si avizul Ministerului de Finante. si de la Justitie am primit avizul ieri la ora 22:00, a semnat Tudorel Toader (ministrul Justitiei, n.r.). A trebuit sa preluam observatiile sa le introducem in lege. in acest moment legea intra in dezbaterea CES (Consiliul Economic si Social, n.r.) care da un aviz consultativ apoi in merge in sedinta de Guvern”, a afirmat Lia Olguta Vasilescu pentru Digi24.

Ministrul Muncii a precizat ca impactul bugetar al Legii pensiilor va fi, in 2019, de 8,4 miliarde de lei si va creste constant pana la 81 de
miliarde de lei in 2022. “Este o crestere mare din 2021 cand se intra pe noua formula de calcul. Pana in acel moment, specialistii de la Casa Nationala de Pensii vor trebui sa calculeze toate dosarele aflate in plata si cele ale persoanelor care ies de acum inainte”, a mai spus Vasilescu.

De asemenea, aceasta a precizat ca Legea nu va putea fi aplicata de la 1 ianuarie, deoarece este vorba de un volum foarte mare de lucru: “Un specialist de la Casa de Pensii poate calcula in medie 8 dosare pe zi. Vorbim de 5 milioane de pensionari. Este imposibil ca legea sa fie aplicata din 1 ianuarie 2019, in conditiile in care legea abia astazi (miercuri, 10 octombrie, n.r.) va pleca spre Parlamentul Romaniei. Indiferent de softul pe care il vom avea. Foarte multe dosare vor trebui luate la mana pentru ca in lege apare acordul global care se ia in calcul. Pana acum, pentru toate drepturile de natura salariala, precum acordul global, al 13-lea salariu, primele de Paste si de Craciun, nu se punea vreodata problema sa fie calculate la pensie desi oamenii platisera contributii pentru toate aceste drepturi salariale. De acum se vor lua in calcul. Am trecut un procent de 10% care se ia in calcul pentru absolut toata lumea care a lucrat inainte de 2011 si dupa 1975 cand a aparut prima lege a salarizarii si aceste drepturi. Este foarte posibil ca pensionarii sa poata justifica o suma mai mare de bani, respectiv un procent de 30% in loc de 10% si sa vina cu adeverinte", a explicat ministrul de resort.
 
Proiectul legii pensiilor a fost lansat in dezbatere publica in luna august 2018, de Ministerul Muncii si Ministerul Justitiei Sociale, si urmareste eliminarea inechitatilor dintre cei care au cotizat egal si primesc pensii diferite, dar si dintre barbati si femei, asa cum se intampla in prezent.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016