Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Citu: Bugetul pentru 2020 este gata. Nu vor fi introduse noi taxe

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 11 Dec. 2019
Tags: buget 2020, taxe si contributii, punct de amenda, ministrul finantelor

Bugetul pentru 2020 a fost construit pe legislatia si taxele in vigoare si, cel mai probabil, va fi prezentat in Parlament saptamana urmatoare, a anuntat ministrul Finantelor Publice, Florin Citu.

"Bugetul este gata, va fi prezentat in Parlament, cred ca saptamana viitoare. (...) Bugetul a fost construit pe legislatia in vigoare si taxele in vigoare. Nu introducem alte taxe, nu avem intentii sa introducem alte taxe in 2020", a declarat, marti seara, ministrul Florin Citu, la o emisiune TV.

Acesta a reamintit ca salariile demnitarilor vor fi inghetate, la fel si punctul de amenda pentru circulatie, care ramane la nivelul actual, de 145 de lei. Citu a precizat ca in acest moment nu are in vedere o alta formula de calcul pentru amenzile de circulatie.

De asemenea, ministrul Finantelor a anuntat ca, marti, a fost prezentat in Guvern proiectul de lege privind plafoanele unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe anul 2020.
 
"Din pacate, trebuie sa aratam pentru anul viitor si anul care urmeaza, 2021, un deficit peste 3%, asta pentru ca ar fi o ajustare mult prea abrupta pentru economie, avand in vedere decelerarea cresterii economice la nivel global, si in Romania, si atunci e o ajustare graduala. Ce facem acum este sa facem o tranzitie de la o politica fiscala prociclica catre o politica fiscala normala, si aici este o perioada de tranzitie pe care sa o facem intr-un an, un an si jumatate", a subliniat ministrul Citu.
 
Acesta sustine ca anul 2020 este anul in care economia "va fi curatata, fiind, astfel, “pregatita pentru 2021, cand cresterea se va baza pe investitii".
 
"Ceea ce facem noi acum, sa trecem de la aceasta politica prociclica catre una anticiclica, una normala, va reduce presiunea pentru deficitul comercial. Bineinteles ca nu se intampla peste noapte si nu vrem sa facem miscari bruste. Va dura aceasta perioada, dar, dupa cum am mai spus, 2020 este anul in care curatam economia, o stabilizam si o pregatim pentru 2021. Din 2021 o sa vedeti o crestere economica bazata pe investitii, o crestere economica sustenabila", a promis ministrul Florin Citu.
 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Citu: Bugetul pentru 2020 este gata. Nu vor fi introduse noi taxe":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016