Atentie contabili!


Modificari importante privind planul de conturi!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Contabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabil

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 14 Aug. 2023
Contabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabil
Tags: contabilitate horeca, inregistrari contabile

HoReCa este, fara niciun dubiu, un sector vital al economiei, cu o pondere majora, alaturi de comert si transporturi, la cresterea PIB. Este un adevarat barometru care reflecta mai precis decat orice statistici disponibilitatile de consum si, implicit, nivelul de trai al populatiei.

Si tocmai din cauza importantei sale, acest sector este vizat adesea de modificari legislative care aduc fie restrictii, fie facilitati, fie noi proceduri sau noi taxe si impozite.

Toate acestea creeaza, evident, o serie de probleme/dileme pentru contabili in ceea ce priveste aplicarea tratamentului fiscal si contabil corect, iar contabilitatea unui complex hotelier nu face exceptie.

Expertii Grupului Rentrop & Straton iti ofera, ca intotdeauna, o rezolvare profesionista si eficienta!

Solutia o constituie lucrarea Contabilitatea HoReCa, un ghid practic si complet axat pe prezentarea de studii de caz cu privire la tratamentul contabil si fiscal al tuturor operatiunilor derulate de fiecare operator care isi desfasoara o activitate specifica domeniilor HoReCa.

Monografie contabila complex hotelier (hotel, spa, magazin, restaurant) 

In cadrul unui hotel se desfasoara urmatoarele activitati: - cazare, - restaurant, - magazin, - salon de coafura. 

Avand in vedere ca activitatile desfasurate sunt diverse, fiecare activitate desfasurata este distincta si impune gestiune si contabilitate distincta. 

Unele cheltuieli se pot inregistra in contabilitatea financiara cumulat, dar este necesara evidenta separata a acestora in contabilitatea de gestiune. 

Astfel de cheltuieli sunt salariile, utilitatile, serviciile de paza. 

In cursul unei perioade se incaseaza contravaloarea serviciilor hoteliere astfel: 

-cazare cu mic dejun: 250.000 lei, 

- cazare cu demipensiune: 350.000 lei.

Cheltuielile comune aferente perioadei 

- salarii personal hotel, restaurant, magazin si salon: 100.000 lei, din care salarii in suma de 30.000 lei sunt aferente personalului de la restaurant

- servicii paza aferente complex: 14.000 lei

- combustibil: 10.000 lei

- energie electrica si apa: 20.000 lei.

Cheltuieli aferente cazarii 

- amortizare mijloace fixe hoteliere: 20.000 lei

- cheltuieli materiale nestocabile: 8.000 lei 

- dare in consum obiecte de inventar: 6.000 lei

- servicii reparatii: 15.000 lei

- servicii spalatorie: 30.000 lei

Cheltuieli restauran

- salarii personal restaurant: 50.000 lei

- amortizare mijloace fixe restaurant: 12.000 lei

- consum materii prime: 100.000 lei

- consum materiale: 30.000 lei

- vesela data in consum: 15.000 lei

Produsele finite obtinute in restaurant in cursul perioadei sunt in suma de 205.000 lei. 

In afara produselor incluse in contravaloarea cazarii ca mic dejun si demipensiune, se mai incaseaza in restaurant in cursul perioadei suma de 50.000 lei, reprezentand produse vandute altor clienti. 

Cheltuieli comune 

Inregistrare salarii din activitatea hoteliera:

641                                   =                       421 100.000 lei

Cheltuieli cu salariile       =                     Personal – salarii 

personalului                                                 datorate

Retinerile din salarii:

421                                    =                       % 40.000 lei

Personal – salarii           4315                        25.000 lei

datorate                   Contributia de 

                               asigurari sociale

                                        4316                      10.000 lei

                       
                       Contributia de asigurari 

                            sociale de sanatate
                                        444                          5.000 lei

                         Impozitul pe venituri 

                           de natura salariilor

 

Pentru a vedea TOATE inregistrarile contabile, click AICI»

Contabilitatea HORECA reprezinta acum ghidul tau practic de suprevietuire in industria HoReCa, banca ta de idei si solutii pentru dezvoltarea si chiar inflorirea afacerii tale!

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Contabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabil":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016