Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Start-Up Nation - editia III: Noi punctaje pentru inovatie si ponderea echipamentelor tehnologice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 12 Dec. 2019
Tags: start-up nation 2018, punctaj, inovatie, echipamente tehnologice, radu oprea

Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Radu Stefan Oprea, a lansat propunerea legislativa "Start-Up Nation - editia a III-a", punctajele pentru noul program fiind foarte diferite de cele de la editiile anterioare. Astfel, start-up-urile care au un contract sau un precontract cu o universitate ori care folosesc brevete inregistrate la OSIM vor primi 10 puncte suplimentar in editia a III-a a programului Start-Up Nation.

"S-a vorbit foarte mult despre inovare si atunci am gandit un punctaj pentru inovare astfel incat sa putem masura, pentru ca inovarea este greu de cuantificat si de masurat intr-un criteriu. Ceea ce propunem este ca firmele care au un contract sau un precontract cu o universitate, cu o firma sau care folosesc brevete inregistrate la OSIM sa primeasca un punctaj de 10 puncte suplimentar", a anuntat, miercuri, senatorul Stefan-Radu Oprea , secretarul Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, in calitate de initiator al 'Start-Up Nation - editia a III-a'.

De asemenea,  se va modifica si punctajul pentru productie, servicii, industrii creative si comert, care va fi mai mare cu 20 de puncte.

Aportul la capitalul social subscris si varsat al societatii aplicante va fi punctat, de asemenea, diferit: 15 puncte pentru 6000 de lei, 10 puncte pentru 5000 de lei si 5 puncte pentru 4000 de lei.
 
In cazul in care firma nou infiintata va investi cel putin 80% din fondurile primite prin programul Start-Up Nation editia a III-a in echipamente tehnologice si software necesare desfasurarii activitatii, va primi 15 puncte. Pentru echipamente tehnologice si software necesare desfasurarii activitatii in pondere mai mare sau egala cu 60% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile firma va primi 10 puncte, iar daca ponderea este mai mare sau egala cu 40% se vor acorda 5 puncte.
 
"Este nevoie de a continua programul Start-Up Nation, in aceeasi formula: 10.000 de proiecte cu o alocatie financiara nerambursabila de 200.000 lei/proiect. Cred ca elementul de interes este dat de noua grila de punctaj pe care o propunem si care tine cont de toate dezbaterile publice pe care le-am avut in timpul mandatului de ministru dar pe care si colega mea Roxana Minzatu in calitate de ministru al Fondurilor Europene le-a avut cu antreprenorii. Si atunci toata experienta noastra, rezultatul acestui dialog cu mediul de afaceri il veti vedea in aceasta grila", a mai precizat fostul ministru Radu Oprea.
 
In editia anterioara a programului Start-Up Nation au fost depuse 33.514 planuri de afaceri.
 
 
Alte modificari privesc:
  • acordarea unui punctaj diferit in functie de codul CAEN, avand in vedere valoarea adaugata diferita a diverselor activitati economice;
  • prima afacere - acordarea unui punctaj diferit pe criterii aferente asociatilor/actionarilor;
  • educatie - introducerea unui criteriu privitor la pregatirea profesionala a administratorului;
  • criterii cu privire la digitalizarea afaceri;
  • acordarea unui punctaj diferit in functie de performantele energetice ale echipamentelor sau solutiilor tehnologice folosite.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Start-Up Nation - editia III: Noi punctaje pentru inovatie si ponderea echipamentelor tehnologice":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016