Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Privatizari cu cantec

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Mar. 2008
Tags: contribuabili, taxa pe prima inmatriculare, plata tva pe importul de bunuri, calitatea de subcontractant

Contractul de privatizare a Automobile Craiova semnat de curand s-a transformat dintr-un eveniment de salutat intr-o ceremonie cu injuraturi intre premier si presedinte. Tragic pentru contribuabili - ...

Contractul de privatizare a Automobile Craiova semnat de curand s-a transformat dintr-un eveniment de salutat intr-o ceremonie cu injuraturi intre premier si presedinte.

Tragic pentru contribuabili - care platesc atat taxa pe prima inmatriculare si care finanteaza prin impozite risipa - este ca si unul, si altul pareau ca stiu despre ce vorbesc!

Aducerea Ford in Romania este cu atat mai importanta cu cat Renault era deja prezent pe aici, “protejat” de facilitatile fiscale si taxa de prima inmatriculare.

Iar concurenta (cat de loiala va fi ea ramane de vazut in urma interventiei Comisiei Europene care limiteaza facilitatile acordate Ford) dintre cele doua mari companii nu poate sa fie decat in avantajul consumatorilor romani!

Sa nu uitam ca Renault a beneficiat, din momentul achitarii integrale a pretului actiunilor, de scutirea de la plata taxelor vamale si de la plata TVA pe importul de bunuri, precum si de la plata TVA pe bunurile achizitionate de pe piata interna.

De asemenea, scutirea se aplica si taxelor vamale si TVA in cazul importului de echipamente tehnologice, masini si utilaje. In plus, se acorda un decalaj de 65 de zile in ceea ce priveste constituirea si utilizarea Fondului special al drumurilor publice, pe termen de 5 ani.

Un alt decalaj, de trei ani de data aceasta, se acorda la plata TVA aferente comercializarii pe piata interna a autovehiculelor din productia proprie. Nici societatile subcontractante ale Societatii Comerciale Automobile Dacia SA nu erau uitate, si ele beneficiind de acest decalaj de trei ani.

Negocierile insa nu se incheiasera! Hotararea 445 din 3 iunie 1999, prin care se acordau aceste facilitati, a mai fost modificata de doua ori in cateva luni, prima data pe 29 iunie, apoi pe 4 noiembrie.

Pe hotararile respective se afla semnaturi ale unor actuale personalitati marcante ale politicii romanesti: Decebal Traian Remes, Radu Berceanu si ultimul pe lista, cu voia dumneavoastra, Traian Basescu.

In urma acestor modificari, se extindea decalajul de la plata TVA si la societatile comerciale existente sau nou-infiintate care dobandesc calitatea de subcontractant al Societatii Comerciale Automobile Dacia SA ulterior datei transferului catre firma Renault SA al dreptului de proprietate asupra actiunilor achizitionate de la Fondul Proprietatii de Stat.

 Conducerea Ford o cunoaste aceste lucruri?!

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Privatizari cu cantec":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016