Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Economia romaneasca intrece dezvoltarea din tarile vecine

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Iul. 2014 Exclusiv
Tags: economia, romania, crestere economica, salariile, productia, dezvoltare

La capitolul dezvoltare economica se pare ca stam mult mai bine decat ceilalti vecini europeni. Astfel, economia romaneasca urmeaza sa inregistreze o crestere solida in al doilea trimestru din acest an, potrivit unui nou raport al bancii grecesti Eurobank, citeaza Agerpres.


Acest raport este cel mai recent dintr-un sir de estimari care arata ca Produsul Intern Brut al Romaniei.

Chiar daca a fost afectata mai intai de criza datoriilor din zona euro iar, mai recent, de turbulentele de pe pietele emergente provocate de criza din Ucraina, Romania a facut fata turbulentelor din Europa mai bine decat majoritatea tarilor din regiune. Cele mai recente date statistice arata ca Romania a avut cel mai puternic ritm de crestere din Uniunea Europeana, cu o crestere peste asteptari de 3,9% in primele trei luni, dupa ce in 2013, PIB-ul Romaniei a crescut cu 3,5%, iar avansul din 2012 a fost de numai 0,4%.

Potrivit Agerpres, ceea ce este cel mai incurajator este faptul ca actuala crestere economica a Romaniei da semne de extindere. in timp ce anul trecut cresterea PIB-ului s-a datorat mai ales exporturilor, gratie unei recolte bune, ultimele cifre demonstreaza ca actuala crestere se datoreaza cererii interne.

Cresterea salariului minim din luna ianuarie a ajutat la stimularea consumului privat, in timp ce productia industriala, mai ales in domeniul productiei de automobile, castiga si ea teren. Cele mai recente date arata ca in luna mai salariile au crescut cu 4,4% comparativ cu anul anterior, in timp ce, in luna aprilie, productia industriala a crescut cu 10,9%.

"La nivel general, aceste cifre intaresc sperantele referitoare la o crestere economica solida in al doilea trimestru, dupa o crestere anuala de 3,9% in primul trimestru, care s-a datorat in principal productiei industriale si exporturilor", se arata in raportul Eurobank.

Banca greceasca estimeaza ca pe ansamblul acestui an, PIB-ul Romaniei va inregistra un avans de 3%, in conditiile in care anterior miza pe o crestere de 2,7%.
Eurobank nu este singura care si-a imbunatatit estimarile. in iunie, Banca Mondiala si-a revizuit si ea in sus prognozele pentru economia Romaniei, la 2,8% de la 2,5% anterior. La randul sau, Banca Nationala a Romaniei a semnalat ca va continua cu reducerea dobanzilor, dand astfel de inteles ca redresarea economiei va continua.

Trebuie retinut insa ca situatia actuala mai are multe etape de indeplinit pana la o redresare care sa ii asigure o stabilitate pe termen lung.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Economia romaneasca intrece dezvoltarea din tarile vecine":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016