Un proiect editorial
marca Rentrop&Straton

Liderul informatiilor specializate din Romania
keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Din 600.000 firme active care nu au intrat in insolventa doar 3 sunt firme mari

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Apr. 2014 Exclusiv
Tags: insolventa, firme, companii mari, pib, economie, pierderi

La 1 martie, dintr-un total de 700.000 firme inregistrate la Registrul Comertului, 600.000 nu se aflau in insolventa, insa doar 3% dintre acestea sunt considerate companii mari.


Mai exact, procentul de 3% se refera la numai 19.832 de companii mari, cu impact in economia Romaniei, asa cum arata un studiu al Casei de Insolventa Transilvania, preluat de HotNews.ro.

Cifra cumulata a acestor companii este mai mare decat PIB-ul Romaniei, iar totalul angajatilor insumeaza o treime din populatia angajata la nivel national.

Iata care sunt, potrivit HotNews.ro, cele mai importante elemente ale studiului CITR:

    Din experienta practica am constatat ca societatile intra in procedura de insolventa la aproximativ 18 luni dupa aparitia efectiva a starii de insolventa. Astfel, concluziile pe care acest studiu le prezinta referitor la societatile cu impact sunt valabile si in prezent, situatia fiind foarte probabil similara sau din pacate deteriorata.

    In timp ce indicatorii celor sanatoase se imbunatatesc, problemele celor cu pierdere se acutizeaza. De la an la an, decalajul intre cele doua categorii se mareste.

    Companiile care au generat profit in 2010 sunt in numar de 12.332 iar profitul acestora a fost de 5,88 mld eur. Desi numarul celor care produc pierdere reprezinta aproximativ jumatate din numarul celor care au generat profit, valoarea pierderii produse este de 73% din totalul profitului aferent celor 12.332
     

    In anul 2012, din totalul de 19.832 companii analizate, 12.169 companii au generat profit iar 6.663 companii au realizat pierdere. Cifra de afaceri realizata de companiile care produc pierdere a reprezentat 27% din totalul cifrei de afaceri realizata de companiile care produc profit.

    90% dintre societatile care au generat profit in 2012 au o profitabilitate redusa intre 0% si 25%, iar 56% au marja sub 5%. De remarcat si scaderea de la an la an a marjelor de profit. Numarul companiilor care au avut o profitabilitate de peste 25% in 2012 este de 1.396.

    22% din companiile care genereaza pierdere au indicatorul de pierdere/cifra de afaceri mai mic de -75%. 34% din companiile care genereaza pierdere au indicatorul de pierdere/cifra de afaceri intre -1% si 0%.

    In mod similar extremele sunt reprezentate de numarul cel mai mare de companii: 2.276 cu pierderile cele mai mici si 1.454 cu pierderile cele mai mari. Cei mai multi angajati se regasesc in intervalul 1%-5%, atat la profit, cat si la pierderi. Cand valoarea pierderii raportata la cifra de afaceri depaseste procentul de 25%, probleme societatii respective legate de profitabilitate sunt semnificative. In aceasta situatie se regasesc 2.287 de companii dintre cele analizate.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016