Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Plafonul pentru incadrarea firmelor la sistemul microintreprinderilor ramane la 1.000.000 euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 30 Dec. 2021 Exclusiv
Plafonul pentru incadrarea firmelor la sistemul microintreprinderilor ramane la 1.000.000 euro
Tags: plafon impozit pe venit, plafon incadrare microintreprinderi

NOUTATE. Primul ministru a anuntat recent ca amana, cel putin pentru moment, reducerea plafonului pentru incadrarea firmelor la sistemul microintreprinderilor. Acesta ramane, in prezent, la suma de 1.000.000 euro.

Acum cateva zile parlamentarul Rares Bogdan a spus pe un post de televiziune ca guvernul a luat in calcul reducerea plafonului pentru incadrarea firmelor la regimul microintreprinderilor, de la 1 milion de euro la 500.000 euro.

”Ma bucur ca am stabilit un prag care sa nu fie de 100.000 de euro, cum era propunerea initiala, ci am reusit sa il ducem la 500.000 de euro, in ceea ce inseamna cifra de afaceri pentru microintreprinderi, in Romania existand peste 420.000, din totalul de 700.000 de societati comerciale, care sunt microintreprinderi si care platesc impozit pe cifra de afaceri. Consideram ca trebuie sa sprijinim in continuare pe acestia, chiar daca pragul scade un pic, dar era prea mult sa scada la 100.000 de euro", afirmase Rares Bogdan la Profit.ro.

Anuntul i-a nemultumit pe cei mai mult reprezentanti ai mediului de afaceri, iar primul ministru a facut cateva precizari in acest sens. NU va mai fi redus plafonul pentru incadrarea firmelor la sistemul microintreprinderilor. 

"Pentru ca am vazut o serie de dezbateri pe tema coborarii, incepand cu 1 ianuarie, a plafonului de incadrare ca microintreprinderi, de la 1 milion de euro la 500.000 de euro, as dori sa clarific de pe acum acest lucru. Guvernul nu va aproba o astfel de ini?iativa, antreprenorii romani au nevoie de un mediu predictibil si prietenos, pentru a-si consolida si dezvolta afacerile cinstit”, a spus premierul, conform Profit.ro.

Modificarea ar fi fost benefica pentru firmele mai mici, care au venituri sub un milion de euro, pentru ca astfel ar fi putut alege sa plateasca impozit de 1% sau de 3% pe venit, in detrimentul celui de 16%, pe profit.


Atentie! Prevederea conform careia pragul pentru incadrarea firmelor la sistemul microintreprinderilor va fi micsorat la 500.000 euro a fost ELIMINATA si din proiectul de OUG cu masuri fiscal-bugetare.
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Plafonul pentru incadrarea firmelor la sistemul microintreprinderilor ramane la 1.000.000 euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016