Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Avand in vedere ritmul crescut al scumpirilor din ultimii ani, nu e de mirare ca intampinam situatii cand veniturile lunare pur si simplu nu pot face fata. Pentru ca pastrarea unui anumit standard de viata este importanta pentru starea generala de bine, ne-am gandit sa te ajutam cu cateva idei de a-ti spori veniturile.
La un moment dat, fiecare dintre noi avem nevoie de mai multi bani. Asta deoarece tentatiile sunt, in zilele noastre, atat de mari, incat cu greu ne putem abtine sa cedam tentatiei de a cumpara diverse lucruri. In plus, pot exista situatii neprevazute, precum stricarea unui obiect electrocasnic, a masinii sau imbolnavirea animalului de companie. Scenariile sunt nesfarsite si fiecare dintre ele necesita bani. Pentru a evita stresul cauzat de aspectul financiar, ne-am gandit sa selectam cateva dintre cele mai simple moduri de a obtine un venit suplimentar:
1. Cauta-ti un job part time
In functie de jobul tau existent, te poti orienta catre un job part time. Piata locurilor de munca este intr-o continua ascensiune, atat pentru cele cu norma intreaga, cat si pentru cele cu jumatate de norma. Totul depinde de programul jobului actual, deoarece in functie de el vei putea sti care este intervalul orar in care poti lucra si daca vei avea nevoie de un loc de munca online, unul ce necesita prezenta la birou sau unul care implica doar munca de teren.
Exista o multime de astfel de optiuni pentru fiecare dintre aceste tipuri de joburi, trebuie doar sa il gasesti pe cel care se potriveste nevoilor tale. Fie ca este vorba despre plimbarea cateilor, babysitting, menaj, completarea online de sondaje de opinie sau servicii de livrare, important este sa incepi cautarile.
2. Cere o marire de salariu
Fiecare dintre noi stie sa-si cuantifice munca depusa la locul de munca. Insa, pot exista situatii cand superiorii par sa fi uitat sa mai faca o evaluare periodica, al carei rezultat sa se exprime in mariri de salariu si avansari in ierarhie. Daca simti ca te regasesti in aceasta situatie, ori ca ai primit recent taskuri noi si le-ai dus cu succes la bun sfarsit, dar nu ai primit nicio motivatie financiara, cel mai probabil este momentul sa discuti cu superiorul tau ori cu departamentul de resurse umane.
Iata cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le ai pregatite inainte de a initia aceasta discutie:
- Rezultatele tale profesionale: ce contributie ai adus echipei din care faci parte. Poate fi vorba despre cifre de vanzari, de proiecte finalizate cu succes ori de clienti noi adusi in companie.
- Traiectoria ta profesionala: nimeni nu isi doreste sa stagneze. Asa ca, pe baza rezultatelor profesionale, poti aduce in discutie faptul ca iti doresti sa avanasezi in cariera.
- Vechimea ta in companie: faptul ca ai dobandit deja cativa ani de experienta in actuala companie reflecta faptul ca esti un membru valoros al echipei.
Nu uita sa pastrezi un ton calm si diplomat, pentru a putea transmite clar mesajul dorit.
3. Ia in calcul o schimbare de cariera
Nu toate experientele din viata noastra sunt menite sa dureze o vesnicie. In plus, dupa cum ai aflat deja, viata nu vine la pachet si cu un set de instructiuni. Asa ca, totul depinde de intuitia ta si, la un moment dat, de experienta acumulata, pentru a sti cand este momentul potrivit pentru a face o schimbare.
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Pot exista momente in care te trezesti intrebandu-te cum ai ajuns intr-un anumit punct al vietii tale. Si este perfect normal. Oricare ar fi situatia, atunci cand nu mai poti vedea o perspectiva clara a lucrurilor, cel mai probabil a venit momentul pentru a face o schimbare in cariera. Fie sa schimbi compania pentru care lucrezi, fie sa incerci un domeniu nou de activitate. Fa ceea ce simti ca este mai bine pentru tine.
Cele trei variante prezentate mai sus nu sunt singurele disponibile, dar sunt cele mai simple din care te poti inspira. Asculta-ti instinctul si alege cea mai buna varianta pentru tine, judecand lucrurile la rece si actionand fix atunci cand simti ca este momentul oportun.
Sursa foto: Shutterstock
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"