Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declaratia privind beneficiarul real. De la ce data se calculeaza termenul de 15 zile si cand se considera depasit?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Mai. 2021 Exclusiv
Tags: declaratia privind beneficiarul real, depunerea declaratiei privind beneficiarul real

Situatiile financiare anuale pentru anul 2020 au fost aprobate de Adunarea Generala a Actionarilor in data de 20.04.2021, iar recipisa ANAF este din 05.05.2021.

Tinand cont de L101/2021 intrata in vigoare pe data de 30.04.2021, termenul de 15 zile de la ce data se calculeaza (20 aprilie sau 30 aprilie)? In data de 06.05.2021 termenul de depunere este depasit?

 

Raspunsul consultantului fiscal Elena Garofil:
 

Incepand cu data de 30 aprilie 2021, ca urmare a intrarii in vigoare a Legii nr. 101/2021 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta nr. 111/2020, persoanele juridice supuse obligatiei de inregistrare in registrul comertului depun la inmatriculare, anual sau ori de cate ori intervine o modificare, o declaratie privind beneficiarul real al persoanei juridice, in vederea inregistrarii in Registrul beneficiarilor reali, potrivit prevederilor art. 56 alin. 1 din Legea 129/2019.
 
Declaratia anuala se depune la oficiul registrului comertului in care este inmatriculata persoana juridica in termen de 15 zile de la aprobarea situatiilor financiare anuale.
Daca intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, declaratia se depune in termen de 15 zile de la data la care aceasta a intervenit.
Nu exista mentiuni cu privire la situatiile financiare aprobate inainte de intrarea in vigoare a legii 101/2021, insa, avand in vedere ca aceste prevederi au intrat in vigoare in data de 30.04.2021, apreciez ca puteti sa depuneti declaratia pana la data de 15 mai, intrucat in data de 20 04.2021 (data aprobarii situatiilor financiare anuale) nu existau aceste prevederi.
 
Exista un anunt facut de catre ONRC in care se fac urmatoarele recomandari:
in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, in vederea evitarii aglomerarii ghiseelor, recomandam ca transmiterea cererilor de depunere a declaratiilor privind beneficiarii reali sa se faca prin mijloacele electronice (portalul de servicii al ONRC /adresele de e-mail ale ORCT) sau prin corespondenta (posta/curier).


Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Declaratia privind beneficiarul real. De la ce data se calculeaza termenul de 15 zile si cand se considera depasit?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016