Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Romania s-a mentinut in aprilie pe prima pozitie in UE dupa inflatia anuala, cu cea mai accelerata crestere a preturilor, de 8,4%. Cresterea este de peste 2 ori mai mare decat media UE, potrivit ...
Romania s-a mentinut in aprilie pe prima pozitie in UE dupa inflatia anuala, cu cea mai accelerata crestere a preturilor, de 8,4%. Cresterea este de peste 2 ori mai mare decat media UE, potrivit datelor anuntate, luni, de Eurostat, biroul de statistica al Uniunii.Romania a inregistrat in martie o inflatie anuala de 8%, de asemenea cea mai ridicata din UE.
La nivelul Uniunii, inflatia anuala a fost de 3,2% in aprilie, in urcare de la 2,7% in martie. In zona euro, cresterea preturilor a fost de 2,8%.
Pe pozitia a doua in functie de inflatia lunii aprilie s-a situat Estonia (5,4%), iar pe trei Lituania si Ungaria (ambele cu 4,4%). Cea mai lenta crestere a preturilor s-a inregistrat in Irlanda (1,5%), Cehia (1,6%) si Suedia (1,8%).
Inflatia anuala s-a accelerat in 16 state membre, a ramas stabila in doua tari si s-a redus in opt. Marea Britanie nu a raportat date pentru aprilie.
In cele mai mari 3 economii din zona euro inflatia a fost peste nivelul UE, respectiv 2,7% in Germania, 2,2% in Franta si 2,9% in Italia.
Potrivit datelor publicate saptamana trecuta de Institutul National de Statistica, inflatia anuala a urcat de la 8,01% in martie la 8,34% in aprilie, atingand maximul din iulie 2008.
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Cartea verde a contabilitatii
Pentru populatie, inflatia inseamna erodarea puterii de cumparare in conditiile in care veniturile nominale nu cresc in acelasi ritm cu cresterea preturilor cosului de consum.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Statul a stabilit: O familie cu doi copii are nevoie de 2.600 de lei/pe luna pentru un trai decentCand trebuie declarat si platit impozitul pe profit?OUG 8/2021. Guvernul NU mai acorda vouchere de vacanta si nici transport gratuit pentru eleviDan Voiculescu cere lunar reducerea TVA-ului la alimentele de bazaScadere a ratei anuale a INFLATIEi: 4,56% in luna iulieUltimele articole
Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaProiect OUG. 5 modificari aduse de Finante titlului VIII Accize si alte taxe specialeProiect: Tichetul de cresa se majoreaza cu 20 lei in sem.II 2024Proiect: Va fi MAJORATA valoarea sumei indexate care se acorda sub forma de tichete culturale pentru sem. I 2024ANAF anunta venituri bugetare brute cu 11,9% mai mari in primele 10 luni din 2023, fata de aceeasi perioada a anului 2022Articole similare
Inregistrarea persoanelor impozabile in scopuri de TVA. Material oficial ANAFVenituri din cedarea folosintei bunurilor. Care sunt obligatiile declarative si de plata?Regimul TVA aplicat pentru livrare cladire | Ce declaratii depunem?Viceguvernatorul BNR, despre o eventuala reducere a TVA la alimenteDeducerea TVA inscrisa in facturile furnizorilor intracomunitariUltimele articole
Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Legea privind salariul minim european a fost promulgata! Ce impact va avea pentru RomaniaMicrointreprindere in 2024. Cum poate iesi prin optiune de la plata TVAE-Transport: Cum se declara valoarea totala a bunurilor pentru obtinerea codului UITDeclaratia Unica 2025. Doua schimbari majore, adoptate de Guvern!Articole similare
Preturile de consum si INFLATIA ANUALAPentru prima data dupa 1989: INFLATIA ANUALA scade sub zeroPolitica monetara mentinuta la 6,25% de catre BNRCea mai ridicata inflatie din UE: In Romania, in luna decembrieInfluenta reducerii TVA asupra inflatiei si alimentelor in Raportul anual emis de Consiliul FiscalUltimele articole
Efecte negative posibile dupa reducerea TVA. Care sunt concluziile dupa noile preturi?INFLATIA ANUALA a crescut luna trecuta semnificativ fata de luna precedentaEstimarile BNR cu privire la INFLATIA ANUALAAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"