Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Dolarul, yenul si francul elvetian ar putea fi investitii mai bune ca aurul in cazul in care economia globala reintra in recesiune, a afirmat Nouriel Roubini, profesor de economie la Universitatea ...
Dolarul, yenul si francul elvetian ar putea fi investitii mai bune ca aurul in cazul in care economia globala reintra in recesiune, a afirmat Nouriel Roubini, profesor de economie la Universitatea din New York, citat de Bloomberg.
"Daca ar avea loc o recesiune in W, care ar creste aversiunea fata de risc, unele active vor fi preferate, iar aurul va fi printre acestea. Dar plasamentele ca dolarul, yenul sau francul elvetian prezinta fundamente de crestere mai solide intr-o situatie de aversiune fata de risc, deoarece sunt mai lichide ca aurul", a spus Roubini.
Investitorii tintesc activele considerate sigure, odata cu dovezile ca recuperarea economica a economiei SUA din cea mai grava recesiune de dupa Al Doilea Razboi Mondial incetineste.
Francul elvetian a atins un nivel record fata de euro la 31 august, iar yenul a atins in iulie cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani in raport cu dolarul.
Pretul aurului a avansat cu 14% anul acesta si se tranzactiona in prima parte a sedintei bursiere de la Londra la aproximativ 1.252 de dolari pe uncie.
"Cred ca aurul se va mentine la nivelul actual. Exista doua situatii extreme care pot conduce la o crestere a pretului aurului. Una este inflatia, care nu exista in economiile dezvoltate, iar a doua este riscul unei prabusiri a sistemului financiar mondial. Riscurile pentru sistemul financiar au fost reduse in ultima perioada", considera economistul.
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Cartea verde a contabilitatii varianta tiparita
Una dintre principalele probleme pentru economie este necesitatea ca tarile dezvoltate sa-si reduca gradul de indatorare, ceea ce va necesita o perioada lunga de timp si o perioada prelungita de crestere lenta, a adaugat Roubini.
Sursa: Mediafax
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Articole similare
Noi scumpiri anuntate pentru 2019: Vom plati mai mult pentru electricitate, carburanti, tigari si alcoolRata dobanzii de politica monetara ramane la 6,25% pe anRaport nou privind INFLATIA in zona euroNorme codul fiscal 2008 Titlul IBNR vine cu vesti bune: scad dobanzile la creditele in lei pe viitorUltimele articole
Ministrul Muncii a anuntat MAJORAREA salariului minim de la 1 iulie 2024!Noua Casa in 2023: Programul continua si anul acesta cu un plafon de garantii de 1,5 miliarde de lei (Proiect)Din 1 ianuarie 2023 punctul de pensie va creste cu 12,5%. Va fi acordat si un sprijin suplimentar pentru persoanele cu pensii foarte miciProiectul de buget pe anul 2020, pus in Dezbatere PublicaPresedintele BNS: Guvernul are trei variante de lucru pentru stabilirea majorarii salariului minimArticole similare
Firmele trec la casele de marcat cu jurnal electronic din 2016Europa de Est: Care sunt perspectivele de crestere economica pentru 2011?Noutati legislatie Fiscala 16-20 februarie 2009 - Monitorul OficialECONOMIA la nivel european are nevoie de industrie pentru a prosperaStudiu GfK: Indicatorii arata valori negative. Consumatorii nu cred in cresterea economicaUltimele articole
Bilantul primei sesiuni de inscriere a proiectelor de investitii cu impact major in economieANAF a efectuat 4.200 actiuni de control fiscal si 1.700 controale antifrauda in iunie 2024Noi modificari asupra e-Transport, e-TVA si e-Factura, in urma consultarii cu reprezentantii mediului de afaceriVerificari Inspectia Muncii. Ce domenii au fost in vizorul inspectorilor in perioada 14-17 mai 2024Controale Inspectia Muncii: 418 cazuri de munca nedeclarata si amenzi de 10.000.000 de lei aplicate de inspectoriAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"