keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Dolarul, yenul si francul elvetian pot fi investitii mai bune ca aurul intr-o noua recesiune

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Sep. 2010
Tags: inflatia, economia

Dolarul, yenul si francul elvetian ar putea fi investitii mai bune ca aurul in cazul in care economia globala reintra in recesiune, a afirmat Nouriel Roubini, profesor de economie la Universitatea ...


Dolarul, yenul si francul elvetian ar putea fi investitii mai bune ca aurul in cazul in care economia globala reintra in recesiune, a afirmat Nouriel Roubini, profesor de economie la Universitatea din New York, citat de Bloomberg.

"Daca ar avea loc o recesiune in W, care ar creste aversiunea fata de risc, unele active vor fi preferate, iar aurul va fi printre acestea. Dar plasamentele ca dolarul, yenul sau francul elvetian prezinta fundamente de crestere mai solide intr-o situatie de aversiune fata de risc, deoarece sunt mai lichide ca aurul", a spus Roubini.

Investitorii tintesc activele considerate sigure, odata cu dovezile ca recuperarea economica a economiei SUA din cea mai grava recesiune de dupa Al Doilea Razboi Mondial incetineste.

Francul elvetian a atins un nivel record fata de euro la 31 august, iar yenul a atins in iulie cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani in raport cu dolarul.

Pretul aurului a avansat cu 14% anul acesta si se tranzactiona in prima parte a sedintei bursiere de la Londra la aproximativ 1.252 de dolari pe uncie.

"Cred ca aurul se va mentine la nivelul actual. Exista doua situatii extreme care pot conduce la o crestere a pretului aurului. Una este inflatia, care nu exista in economiile dezvoltate, iar a doua este riscul unei prabusiri a sistemului financiar mondial. Riscurile pentru sistemul financiar au fost reduse in ultima perioada", considera economistul.

Una dintre principalele probleme pentru economie este necesitatea ca tarile dezvoltate sa-si reduca gradul de indatorare, ceea ce va necesita o perioada lunga de timp si o perioada prelungita de crestere lenta, a adaugat Roubini.

Sursa: Mediafax

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton

Club Contabilitate

La fiecare 10 minute, o întrebare își găsește răspunsul AICI.


Ultimele stiri

Cele mai citite stiri

din categoria "InfoTVA"
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016