Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reducerea plafonului de casa, limitarea platii in numerar si alte masuri pentru scaderea evaziunii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Dec. 2014 Exclusiv
Tags: case de marcat, masuri, loterii fiscale, platile in numerar, carduri preplatite, reducerea plafonului de casa

Mai multe masuri in urmatorii sapte ani ar putea ajuta Romania sa iasa din zona economiei gri. In concret, masuri precum limitarea platii in numerar a salariilor, acordarea ajutoarelor sociale prin carduri preplatite si loteriile fiscale ar putea reduce ponderea economiei gri in PIB cu pana la 9,9 puncte, de la 28,4% in prezent, intr-un interval de sapte ani, potrivit PwC.


"Prin aplicarea celor zece masuri s-ar aduce in circuitul economiei fiscalizate, intr-un interval de 7 ani, suma de 14 miliarde de euro, cu impact asupra dezvoltarii economice", a declarat joi Bogdan Belciu, partener in cadrul PwC Romania, citat de Mediafax.

Aceeasi sursa anunta ca Belciu a adaugat ca platile in numerar reprezinta un factor favorizant al economiei gri, intrucat sunt imposibil de urmarit in ceea ce priveste raportarea achizitiilor si vanzarilor efectuate, precum si remunerarea fortei de munca.

Potrivit Mediafax, acesta a declarat:

"Ponderea numerarului in circulatie in Romania ramane semnificativa, in ultimii 5 ani ea depasind 60% din PIB, respectiv de 6 ori mai mare fata de nivelul inregistrat de tarile din zona euro, in timp ce ponderea platilor cu cardul este de doar 4,4% din PIB, adica de peste 3 ori mai mica decat media UE si de peste 4 ori mai mica decat media tarilor din vestul Europei".

Masurilor stabilite in urma studiului PwC, li se adauga si acordarea ajutoarelor sociale prin carduri preplatite si organizarea de loterii fiscale, informeaza Mediafax, cu precizarea ca specialistii PwC propun reducerea plafonului de casa, raportarea tranzactiilor incasate cu cardul, reducerea plafonului de casa, introducerea de case de marcat online si cu POS, incurajarea platilor electronice prin facilitati fiscale, facilitarea incasarilor bugetare prin mijloace electronice si stimularea dezvoltarii infrastructurii, prin impunerea obligatiei pentru toti comerciantii de a accepta plati cu cardul pentru achizitiile care depasesc o valoare minima.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reducerea plafonului de casa, limitarea platii in numerar si alte masuri pentru scaderea evaziunii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016