Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Chiar daca in acest moment dobanzile la creditele in lei depasesc rata dobanzii de politica monetara de 6,25%, acestea ar putea ajunge la un nivel mult mai scazut in perioada urmatoare daca bancile ...
Chiar daca in acest moment dobanzile la creditele in lei depasesc rata dobanzii de politica monetara de 6,25%, acestea ar putea ajunge la un nivel mult mai scazut in perioada urmatoare daca bancile nu vor mai incerca sa mentina ridicat acest nivel.In cadrul unui seminar care a avut ca subiect de discutie inflatia, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat: "Ma astept ca dobanzile la credite in lei, atat pentru populatie, cat si pentru companii, sa scada spre nivelul nostru in perioada urmatoare, daca vor avea incredere. Totul este o chestiune de incredere".
Nivelul la care se mentin in acest moment dobanzile la lei pe piata monetara este la un nivel dublu fata de rata de politica monetara. Asa cum a mai declarat acesta, bancile in cauza "stau cu dobanzile la creditare cu mult peste dobanda noastra si in timpul acesta mai apar prin presa si ne explica cum Banca Nationala nu stimuleaza creditul in lei".
Acesta a declarat ca bancile nu au avut incredere ca va fi depasit impasul cu inflatia ridicata si ca piata este in continuare destul de fragmentata. Isarescu a mentionat ca nu exclude ca ieftinirea preturilor de consum inregistrata in iunie sa continue ca urmare a unui an agricol bun, iar rata de inflatie sa ajunga in octombrie la sub 4%. Ca urmare a scaderii preturilor la produsele alimentare, rata anuala a inflatiei s-a redus de la 8,41% la 7,93%.
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Examen Consultant Fiscal 2024
BNR a schimbat prognoza pentru rata inflatiei de anul viitor, marind aceasta rata de la 3,2% la 3,6% si a stabilit pentru ambii ani o tinta de inflatie de 3% cu o diferenta de plus/minus un punct procentual.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Noul Cod Fiscal 2016. Top subiecte pe care trebuie sa le cunoastetiScadere a inflatiei in zona euro. Care e situatia actuala?Ce masuri propune MFP pentru cresterea economica in 2013-2015Comunicat MFP privind modificarea impozitelor si taxelor localeRATA INFLATIEI a urcat la 5,1% in august: Alimentele, mai scumpe cu 4,1%, iar produsele nealimentare cu 6,7%Ultimele articole
Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaDin 1 ianuarie 2023 punctul de pensie va creste cu 12,5%. Va fi acordat si un sprijin suplimentar pentru persoanele cu pensii foarte miciNedepunerea la timp a Raportarilor Contabile la 30 iunie 2022 se sanctioneaza conform Legii 81/1991Modul de calcul pentru impozitul pe cladiri si terenuri va fi schimbat de la anul, iar anumite termene vor fi prorogateFirmele care NU platesc salariile la timp vor fi amendate cu pana la 10.000 de leiArticole similare
In Romania, insolventa reprezinta 20 la suta din PIBCirculara BNR nr. 10/2015 - ratele dobanzilor platite la rezervele minime obligatorii constituite in lei si in euro incepand cu perioada de aplicare 24 februarie-23 martie 2015Rezervele in euro ale BNR au crescut sustinut in luna maiNoi modificari la Codul Fiscal: majorare prag TVA, deduceri noi, pacura colorataCumpararea cu plata in rate. Ce inregistrari contabile facem?Ultimele articole
E-Transport: Cum se declara valoarea totala a bunurilor pentru obtinerea codului UITVenituri din chirii in lei si euro. Ce obligatii declarative au persoanele fizicePlafon TVA. Care sunt limitele in 2024 si obligatii la depasirea lorRO e-Factura. Cum se inregistreaza facturile cu TVA in euroFirme care primesc imprumuturi de la persoane fizice. Cum se stabileste dobandaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"