keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Analiza comparativa: Reducerea CAS in viziunea MFP si in contextul european

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Iul. 2014 Exclusiv
Tags: reducerea cas, plata contributiilor, angajati, impozitele directe, liber-profesionisti

O noua analiza a fost intocmita de catre Directia generala de analiza macroeconomica si politici financiare din Ministerul Finantelor privind sistemele de impozitare din Uniunea Europeana.


Rezultatele demonstreaza ca reducerea contributiilor sociale in acest moment si aplicata astfel nu este cea mai buna solutie si ar crea in Romania o situatie similara celei din Bulgaria, potrivit cursdeguvernare.ro:

"Cea mai mica pondere a impozitelor directe in total impozite la nivelul anului 2010 o are Lituania (numai 17,4%), urmata de Bulgaria (18,8%) si Slovacia (19,1%). Toate aceste tari au adoptat sisteme de impozitare cu cote fixe care conduc la o reducere puternica a impozitelor directe fata de cele indirecte." Astfel, anunta sursa, cu 22,6%, Romania se situa in 2010 pe locul 8 din 27 de state, mult sub nivelurile medii de 30,4% pentru UE 27 si de 30,6% pentru EA 17 ( zona euro).

Doar tratamentul fiscal egal al veniturilor, indiferent de modalitatea de obtinere (vorbim de angajati, liber-profesionisti etc.) poate sustine aceasta masura de reducere a contributiilor deoarece, in alt context, aceasta masura nu va face decat sa stopeze dezvoltarea economica.

Potrivit aceleiasi surse, impozitarea directa trebuie limitata, mentionand totodata ca "suntem pe locul trei ca pondere a incasarilor la nivelul taxelor indirecte, care descurajeaza consumul. Consum care parca trebuia incurajat, preferabil prin mijloace neinflationiste ( nu mai multi bani pentru marfuri scumpe ci aceiasi bani pentru marfuri mai ieftine)".

Ne aflam in prezent pe locurile de frunte la cele mai mari impozite indirecte si la nivel mediu in Europa cand vine vorba de contributiile sociale. De asemenea, retinem ca plata contributiilor de catre liber-profesionisti este la un nivel de 8 ori mai redus decat cel din Germania.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016