Atentie contabili!


Modificari importante privind TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Reactivare societate suspendata. Obligatii de reinregistrare in scopuri de TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de InfoTva.ro la 03 Mai. 2012 Exclusiv
Tags: reactivare societate, tva, codul fiscal, activitate suspendata

Vom vedea, in randurile urmatoare, daca la activarea unei firme care a fost inactiva se trece la categoria platitorilor de TVA in mod automat sau numai la cerere.

Raspuns:

Dupa intocmirea formalitatilor la Registru Comertului trebuie depus la organul fiscal teritorial formularul 010 "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica", in urmatoarele situatii:
 
- daca societatea a beneficiat de regimul de declarare derogatoriu (deoarece pct. D.1 din Procedura de aprobare a regimului de declarare derogatoriu, aprobata prin OPANAF 1221/2009 nu prevede in mod expres ca modificarile in vectorul fiscal se opereaza din oficiu de organele fiscale, pe baza datelor de la Registrul Comertului);
 
- daca societatea angajeaza salariati la reluarea activitatii (pentru inregistrarea in vectorul fiscal a impozitului pe veniturile din salarii si a contributiilor sociale obligatorii);
 
- daca societatea a fost anterior scoasa din oficiu din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA in baza prevederilor OPANAF 1786/2010, cu modificarile ulterioare (obligativitatea solicitarii reinregistrarii, fara a fi aplicabile prevederile referitoare la plafonul de scutire de 35.000 euro, rezulta din dispozitiile art. 153 alin. (9) din Codul fiscal si ale pct. 66 alin. (15) lit. b din Normele metodologice de aplicare).
 
Pct 66 alin. (15) dat in aplicare pentru art. 153 alin (9) din Codul fiscal, prevede ca:
Modele editabile pentru Calculatia Costurilor!

Modele editabile pentru Calculatia Costurilor!

Vezi detalii

Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica

Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica

Vezi detalii

Ghidul Practic al Monografiilor Contabile in 2021

Ghidul Practic al Monografiilor Contabile in 2021

Vezi detalii"Persoanele impozabile carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA, conform art. 153 alin. (9) din Codul fiscal , datorita inscrierii in lista contribuabililor declarati inactivi potrivit art. 11 din Codul fiscal sau datorita inactivitatii temporare, inscrise in registrul comertului, potrivit legii, au obligatia sa solicite organelor fiscale competente inregistrarea in scopuri de TVA, daca inceteaza situatia care a condus la scoaterea din evidenta, astfel:

a) persoanele impozabile carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA, conform art. 153 alin. (9) din Codul fiscal, datorita inscrierii in lista contribuabililor declarati inactivi potrivit art. 11 din Codul fiscal trebuie sa solicite organului fiscal competent inregistrarea in scopuri de TVA, daca au fost scoase din evidenta contribuabililor declarati inactivi prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in termen de 15 zile de la data afisarii ordinului respectiv pe pagina de internet a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si la sediul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
 
Inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal se va considera valabila incepand cu data reactivarii;
b) persoanele impozabile carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA, conform art. 153 alin. (9) din Codul fiscal , datorita inactivitatii temporare, inscrise in registrul comertului, potrivit legii, trebuie sa solicite organului fiscal competent inregistrarea in scopuri de TVA, daca inceteaza starea de inactivitate temporara.
 
Solicitarea se transmite organului fiscal competent, in termen de cel mult 10 zile de la efectuarea inregistrarii in registrul comertului a mentiunii privind reluarea activitatii, insotita de certificatul din care rezulta inregistrarea in registrul comertului a acestei mentiuni.
 
Inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal se va considera valabila incepand cu data inregistrarii in registrul comertului a mentiunii privind reluarea activitatii".
Autor: InfoTva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Reactivare societate suspendata. Obligatii de reinregistrare in scopuri de TVA":
Rating:

Nota: 4.07 din 5 din 7 voturi
Comentarii 3 comentarii

Nicolaescu Cornel Edward 2018-04-02 09:43:39

Doresc sA-mi redeschid firma,dar nu mai am nici un act al firmei Ei nici sediul social,se poate prin dumneavoastrA?

PATROC VIOREL 2012-10-01 16:43:52

este obligatorie reluarea activitatii dupa suspendare daca firma nu mai are oportunitati de afaceri?

gotisan 2012-05-04 19:49:22

9^1 Procedura de anulare a A(R)nregistrArii A(R)n scopuri de TVA este stabilitA prin normele procedurale A(R)n vigoare. DupA anularea A(R)nregistrArii A(R)n scopuri de TVA conform alin. 9 lit. aae, organele fiscale competente A(R)nregistreazA persoanele impozabile A(R)n scopuri de TVA astfel: a din oficiu, de la data la care a A(R)ncetat situaEia care a condus la anularea A(R)nregistrArii, pentru situaEiile prevAzute la alin. 9 lit. a Ei b;

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate

Atentie contabili!

Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016