Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cifra de afaceri a IMM-urilor s-a redus

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Mai. 2011
Tags: afaceri, imm, firme mici si mijlocii, intreprinzatori, indicatori macroeconomici

Afacerile IMM-urilor au continuat sa intre la apa in al doilea semestru al anului trecut in medie cu 1,24% fata de perioada similara din 2009, iar profitul a scazut cu 0,7%, potrivit unui sondaj al ...

Afacerile IMM-urilor au continuat sa intre la apa in al doilea semestru al anului trecut in medie cu 1,24% fata de perioada similara din 2009, iar profitul a scazut cu 0,7%, potrivit unui sondaj al Consiliului pentru IMM-uri, care releva o evolutie mai buna a indicatorilor comparativ cu prima parte din 2010.

In primul semestru din 2010 fata de aceeasi perioada din 2009 cifra de afaceri s-a redus in medie cu 7,8%, iar profitul cu 5,1%.


"Evolutia mediului antreprenorial a fost in continuare nesatisfacatoare, ceea ce s-a reflectat asupra activitatii firmelor si in a doua jumatate din 2010. In dinamica se constata insa o imbunatatire fata de semestrul al doilea din 2009 si fata de primul semestru din 2010, fapt care s-a vazut in evolutia indicatorilor macroeconomici din primele luni din acest an. Acest lucru ne da speranta ca in acest an vom avea o ameliorare a activitatii firmelor mici si mijlocii", a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii, citat de Mediafax.


Sondajul a relevat si o crestere usoara a numarului firmelor care au obtinut profit in a doua jumatate a anului trecut, cu circa 1%, dar si o majorare de aproximativ 3% a celor care au inregistrat pierderi.
Datoriile firmelor mici si mijlocii au crescut in medie cu 2,59%, iar pierderile inregistrate de IMM-uri s-au majorat cu 7,7%.
Numarul salariatilor a continuat sa scada si in al doilea semestru al anului trecut, in medie cu 2,79%, o reducere de 2,42% fiind inregistrata si la nivelul investitiilor realizate de IMM-uri in perioada analizata.
Rezultatele au fost obtinute prin intervievarea a 155 de intreprinzatori.
Toti indicatorii au inregistrat o imbunatatire fata de primul semestru al anului 2010.

Sursa: WALL-STREET

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cifra de afaceri a IMM-urilor s-a redus":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016