Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afacerile IMM-urilor au continuat sa intre la apa in al doilea semestru al anului trecut in medie cu 1,24% fata de perioada similara din 2009, iar profitul a scazut cu 0,7%, potrivit unui sondaj al ...
Afacerile IMM-urilor au continuat sa intre la apa in al doilea semestru al anului trecut in medie cu 1,24% fata de perioada similara din 2009, iar profitul a scazut cu 0,7%, potrivit unui sondaj al Consiliului pentru IMM-uri, care releva o evolutie mai buna a indicatorilor comparativ cu prima parte din 2010.
In primul semestru din 2010 fata de aceeasi perioada din 2009 cifra de afaceri s-a redus in medie cu 7,8%, iar profitul cu 5,1%.
"Evolutia mediului antreprenorial a fost in continuare nesatisfacatoare, ceea ce s-a reflectat asupra activitatii firmelor si in a doua jumatate din 2010. In dinamica se constata insa o imbunatatire fata de semestrul al doilea din 2009 si fata de primul semestru din 2010, fapt care s-a vazut in evolutia indicatorilor macroeconomici din primele luni din acest an. Acest lucru ne da speranta ca in acest an vom avea o ameliorare a activitatii firmelor mici si mijlocii", a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii, citat de Mediafax.
Sondajul a relevat si o crestere usoara a numarului firmelor care au obtinut profit in a doua jumatate a anului trecut, cu circa 1%, dar si o majorare de aproximativ 3% a celor care au inregistrat pierderi.
Datoriile firmelor mici si mijlocii au crescut in medie cu 2,59%, iar pierderile inregistrate de IMM-uri s-au majorat cu 7,7%.
Numarul salariatilor a continuat sa scada si in al doilea semestru al anului trecut, in medie cu 2,79%, o reducere de 2,42% fiind inregistrata si la nivelul investitiilor realizate de IMM-uri in perioada analizata.
Rezultatele au fost obtinute prin intervievarea a 155 de intreprinzatori.
Toti indicatorii au inregistrat o imbunatatire fata de primul semestru al anului 2010.
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Sursa: WALL-STREET
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Procedura de inregistrare in scopuri de TVA va fi analizata de Comisia EuropeanaCe obligatii avem privind inregistrarea in scopuri de TVA?Acces rapid la informatiile gratuite din registrele de insolventa din UEEmiterea Certificatelor de Urgenta a fost modificata pentru sprijinirea operatorilor economici (Informare MEEMA)Guvernul a aprobat, pentru 2024, un contingent de 100.000 de lucratori straini nou-admisi pe piata fortei de munca din RomaniaUltimele articole
Vineri, 20 decembrie 2024, termenul limita de depunere a unor declaratii importanteCum a fost modificat Codul Fiscal prin OUG 138/2024. Schimbarile se aplica din 1 ianuarie 2025Cum vor fi modificate incepand cu anul 2025 sistemele E-Factura, E-TVA, E-TransportSponsorizari. Momentul scaderii din impozitul pe profitFirme inregistrate in scopuri de TVA dupa depasirea plafonului. Cum poate fi anulat codul special de TVAArticole similare
Liviu Voinea: Criza s-a terminatLegislatie contabila, modificari majore: Ordinul 3.055 si 1.752A fost publicat calendarul orientativ al lansarilor de apeluri de proiecte pentru anul 2015. POCA 2014-2020Bugetul pentru granturile acordate IMM-urilor a crescut la 1 miliard de euro. Se pregatesc modificari si pentru schema 1Firmele de succes au fost premiate de Patronatul IMM VranceaUltimele articole
Declaratia Unica 2025. Doua schimbari majore, adoptate de Guvern!Noi masuri fiscale, adoptate de Guvern! D212 inteligenta, norme impozit micro si pe profit, sprijinirea IMM-urilorGuvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pe 2024. Care sunt cei 4 piloni principaliSprijin financiar pentru firme, de pana la 450 milioane de euro. Pana cand se depun cererileDecont precompletat e-TVA. Patronii IMM-urilor din Romania cer amanarea e-TVAArticole similare
Ce directiva UE ii influenteaza negativ pe micii comerciantiArticole similare
Anul trecut au fost infiintate de catre studenti 19.240 firmeZona euro isi revine. Ce domenii ajuta crestereaDeclararea si plata contributiilor sociale de catre persoanele fizicePeste 90 la suta dintre IMM-uri se autofinanteazaCe declaratii depunem la 31 ianuarieUltimele articole
Reminder ANAF! Veniturile obtinute din activitati de infrumusetare/intretinere corporala sunt venituri impozabileGhid ANAF pentru persoanele fizice care obtin venituri din activitati de infrumusetareTratamentul fiscal al veniturilor obtinute de persoanele fizice din postari realizate pe facebook, instagram, tiktok, etc.Societatile de tip SRL-D pot ramane la plata impozitului micro din 2023 daca nu au angajati?IMM-urile si firmele mari din mai multe domenii pot beneficia de schema de ajutor de stat HoReCa 2. Criterii de eligibilitateAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"