keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Eficienta administratiilor publice in sprijinirea dezvoltarii firmelor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Sep. 2014 Exclusiv
Tags: administratia publica, firme, statele membre, comisia europeana, taxe

Este unanim acceptata ideea ca o administratie publica eficienta este un motor important al competitivitatii firmelor din statele membre UE. De-a lungul ciclului de existenta, firmele interactioneaza frecvent cu adminsitratia publica pentru servicii variate. Aceste interactiuni sunt costisitoare pentru firme, datorita sarcinilor birocratice greoaie.


Comisia Europeana a subliniat importanta unui sistem de administratie publica eficient, eficace si transparent in cadrul Strategiei Europa 2020 si a luat deja o serie de masuri pentru a reduce costurile suportate de firme atunci cand interactioneaza cu administratiile publice.

Initiativele in acest domeniu implica, printre altele, Small Business Act, Programul de actiune pentru reducerea obligatiilor administrative in Uniunea Europeana.

Raportul precizeaza sapte indicatori care descriu calitatea unei Administratii publice: guvernare; instrumentele de modernizare administrativa; coruptia; posibilitatea initierii unei afaceri; achizitiile publice; respectarea obligatiilor fiscale si administrarea fiscala; si sistemul de justitie civila eficient.

Corelatia intre termenii de performanta si diferitele dimensiuni ale Administratiei publice dintr-o anumita tara au relevat costuri si particularitati diferite. In 2002, de exemplu, Albania prezinta costurile cea mai ridicata in patru din cele sase dimensiuni ale Administratiei publice. In anul 2008 Romania prezenta cele mai mari costuri pentru patru din cei sapte indicatori (coruptie, servicii vamale si comerciale, acordarea autorizatiilor, taxe administrative). Sapte tari din esantion au prezentat o crestere a costurilor percepute asociate cu administrarea fiscala asupra firmelor, cele mai mari cresteri inregistrandu-se in Ungaria, Romania si Croatia. In aceste tari administratia fiscala devine un obstacol major in raport cu dezvoltarea firmelor.

Sursa: Comisia Europeana - Raportul anual asupra competitivitatii


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016