Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Propunere: Prin platforma ghiseul.ro vor putea fi platite Rovinieta si taxa de pod

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 09 Sep. 2022
Propunere: Prin platforma ghiseul.ro vor putea fi platite Rovinieta si taxa de pod
Tags: rovinieta, taxa de pod, ghiseul ro, propunere legislativa

Ministerul Transporturilor a pus recent in dezbatere publica un nou Proiect de Ordin prin care propune extinderea metodelor prin care vor putea fi achitate Rovinieta si taxa de pod. Conform actului normativ, pentru plata acestor taxe va fi utilizata si platforma Ghiseul.ro.

Proiectul de Ordin al viceprim-ministrului, ministrul transporturilor si infrastructurii pentru modificarea si completarea anexei la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1.463/2018 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea de catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. a tarifului de utilizare si a tarifului de trecere a fost pus in dezbatere publica in data de 7 septembrie 2022.

Pentru facilitarea achitarii tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania de catre utilizatorii romani si pentru reducerea numarului de contraventii aplicate acestora pentru circulatia fara rovinieta valabila sau fara peaj valabil si, implicit, pentru cresterea gradului de incasare a tarifelor, solutia identificata o reprezinta extinderea mijloacelor prin care Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere -  S.A. poate asigura, in calitate de distribuitor, incasarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere, inregistrarea in baza de date a informatiilor privind achitarea acestora si eliberarea documentelor care atesta plata.

Astfel, a fost identificat Sistemului National Electronic de Plata (SNEP) dezvoltat si operat de Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR), disponibil la adresa www.ghiseul.ro, sistem ce poate fi utilizat de C.N.A.I.R. – S.A. in calitate de distribuitor si prin intermediul caruia solicitantii pot achita, dupa autentificare, tarifele cu cardul, intr-un mediu online, securizat.

In cazul emiterii rovinietei si a peajului de catre C.N.A.I.R. - S.A. prin intermediul SNEP, documentele vor fi puse la dispozitia utilizatorilor in mod automat, prin email.

Prin prezentul proiect de ordin al ministrului transporturilor si infrastructurii se urmareste crearea cadrului legal de reglementare a posibilitatii de incasare a tarifelor si de inregistrare a informatiilor privind achitarea acestora in baza de date a Sistemului Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare si Control al Rovinietei (SIEGMCR), de catre C.N.A.I.R. - S.A. prin intermediul SNEP, precum si de eliberare a documentelor care atesta plata.

In acest sens, au fost modificate si completate prevederile anexei la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1463/2018 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea de catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. a tarifului de utilizare si a tarifului de trecere.

Totodata, din cadrul prevederilor din OMT nr. 1463/2018 care reglementau ca, in cazul achitarii tarifului de utilizare si a tarifului de trecere prin intermediul portalurilor web, solicitantului i se va elibera, in format electronic, documentul care contine toate informatiile inregistrate in SEGMCR, au fost eliminate mentiunile care faceau referire la posibilitatea de tiparire a acestuia de catre solicitant.


Sursa: Min.Transporturilor
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Propunere: Prin platforma ghiseul.ro vor putea fi platite Rovinieta si taxa de pod":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016