Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In forul de dezbatere al Senatului a fost inscrisa propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu termen de consultare pana la data de 22 ianuarie 2012.
Forma in care se doreste adoptarea acestor modificari este cea de mai jos, cu posibilitatea de consultare a documentului integral:
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege :
Art. I. - Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
Art. 1. din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza, avand urmatorul continut:
"Art. 1 Medierea reprezinta o modalitate de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate si confidentialitate."
2. Art. 2 alin (1) din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza, avand urmatorul continut:
"Art. 2 alin (1) Daca legea nu prevede altfel, partile, persoane fizice sau persoane juridice, vor recurge la mediere, inclusiv dupa declansarea unui proces in fata instantelor competente, in vederea solutionarii pe aceasta cale a conflictelor in materie civila, comerciala, de familie, in materie penala, precum si in alte materii, in conditiile prevazute de prezenta lege."
3. Art. 7 preambul din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza, avand urmatorul continut:
"Art. 7 preambul: Poate deveni mediator persoana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii."
4. Art. 7 lit. c) din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza, avand urmatorul continut:
"Art. 7 lit. c) are o vechime in munca sau experienta profesionala de cel putin 3 ani sau a absolvit un program postuniversitar de nivel master in domeniu, acreditat conform legii si avizat de Consiliul de mediere;"
5. Art. 17 alin (3) din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza, avand urmatorul continut:
"Art. 17 alin (3) Consiliul de mediere este format din 9 membri titulari si 3 membri supleanti alesi prin vot direct si secret de mediatorii activi, in conditiile prevazute in Regulamentul de Organizare si Functionare a Consiliului de mediere."
6. Art. 17 alin. 4 din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza, avand urmatorul continut:
"Art. 17 alin (4) Mandatul membrilor Consiliului de mediere este de 2 ani, acestia avand dreptul la maximum 2 mandate."
7. Art. 18 alin (1) din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza, avand urmatorul continut:
"Art. 18 alin (1) Presedintele si vicepresedintele vor fi alesi pe functii de catre mediatorii activi odata cu alegerea membrilor Consiliului de mediere".
Propunerea legislativa in forma care se doreste a fi adoptata poate fi consultata in intregime aici.
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Senat: Modificarea Legii nr. 192/2006 privind medierea":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Ministrul Finantelor: OUG 114 va fi modificat pana la finalul lunii martieVanzare reviste cota diminuata si conditii microintreprindere. Cum deducem TVA?Comision de interMEDIEREZoom fiscal: Cand puteti fi declarat inactiv de fiscal si cum remediati situatia?Amenzi mai mari pentru firme! Noi reglementari in domeniul protectiei mediuluiUltimele articole
Schimbarea regimului de impozitare de la profit la micro. Sanctiuni aplicabileControale ITM. Inspectorii verifica securitatea si sanatatea in munca in cadrul unitatilor cu cod CAEN 86Amenzi de peste 3 milioane de lei, aplicate de inspectorii de munca in ultima saptamanaContract de MEDIERE. Cum se inregistreaza scaderea din evidente a creantelor ?Controale in domeniul TRANSPORTURILOR rutiere: incalcari ale legislatiei in vigoare si dezechilibre in relatia angajat - angajator
Mai multe articole despre mediere
Articole similare
Senat: Persoanele cu restante la asigurarile de sanatate, executate silit prin ANAFScade TVA-ul la 9% si pentru distribuitorii de servicii TV. Se constituie un nou fondTimp mai scurt pentru insolventa?Senat: Dreptul consumatorului la rezilierea contractului nu poate fi anulat de nicio clauzaInfiintarea Bancilor Nationale de Dezvoltare din Romania, adoptata de SenatUltimele articole
Guvernul Orban respinge proiectul privind reducerea TVA la 16%. Iata forma adoptata de Senat!Parintii care au copiii in clasele primare ar putea beneficia de vouchere pentru programele afterschool (PROPUNERE LEGISLATIVA)Formularul 085: Optiune privind aplicarea/incetarea aplicarii anumitor prevederi din Codul Fiscal, in domeniul TVA (proiect ANAF)Liderul PSD vrea sa puna ANAF-ul pe capul multinationalelor: Ministrul de Finante sa faca o analiza!ANULAREA contributiilor recalculate de ANAF, pentru aproape 5 milioane de romani! (PROPUNERE LEGISLATIVA)
Mai multe articole despre propunere legislativa

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"