Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Conform unui proiect de lege care a fost adoptat recent de parlament, o noua categorie de angajati ar putea iesi mai devreme la pensie. Este vorba despre persoanele care au lucrat in termocentralele pe baza de carbune, incluzand si unitatile de extractie a carbunelui.
Pentru a inlatura discriminarile create ca urmare a acordarii, prin ordonante de urgenta, a beneficiului grupei de munca pentru alte categorii de activitati, este necesara completarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, in sensul recunoasterii perioadelor anterioare datei de 1 aprilie 2001, ca locuri de munca incadrate conform legislatiei anterioare in grupa I de munca si pentru aceste activitati. Neasimilarea perioadelor anterioare datei de 1 aprilie 2001, nu va face posibila aplicarea reducerii de varsta intrucat, persoanelor respective, nu li s-a recunoscut grupa de munca si, ca atare, nu pot beneficia de reducere.
Activitatile desfasurate au un nivel ridicat al riscului si ca urmare a evaluarii acestuia in ceea ce proveste accidentele sau bolile profesionale a reiesit ca acestea contribuie la afectarea grava a sanatatii angajatilor, ceea ce face imperios necesara adoptarea masurilor legislative corespunzatoare cu referire la reducerea varstelor standard de pensionare.
Luand in considerare ca angajatii sunt expusi in majoritatea timpului la temperaturi extreme, in spatii putin ventilate sau in medii cu puternice degajari de pulberi, ceea ce determina afectiuni respiratorii care nu le permite munca in astfel de medii, precum si necesitatea mentinerii fortei de munca si a locurilor de munca din industria de productie a energiei electrice in termocentralele pe baza de carbune, incluzand si unitatile de extractie a carbunelui, pentru a inlatura gravele diferente de tratament juridic dintre categoriile de asigurati in sistemul public in ceea ce priveste recunoasterea si garantarea unor drepturi de angajari sociale, initiatorii supun spre adoptare prezenta propunere legislativa.
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Contractul de mandat Optimizare fiscala Avantaje si dezavantaje
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Atentie! Legea trebuie sa fie promulgata de presedintele Romaniei pentru a putea fi aplicata.
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Articole similare
OUG 69/2019: Masuri de protectie pentru concedierile colective in cadrul unor companii de statIn atentia persoanelor care NU mai detin carnetele de muncaNoutati legislatie Fiscala 22-26 septembrie 2008 - Monitorul OficialUnde si cu cat se impoziteaza pensiile in UE?Violeta Alexandru anunta ca mecanismul de informare a angajatului, viitor pensionar, este functional. Angajatorii trebuie sa completeze Declaratia 112 cu date valideUltimele articole
Controale ITM: 190 de muncitori depistati pe santierul Autostrazii A7 NU aveau contracte de muncaPeste 3,8 milioane de pensionari primesc pensii mai mari din septembrie 2024Min. Muncii: Indemnizatia sociala pentru pensionari nu scade sub 1.281 de leiTichetele de activitati casnice pot fi valorificate in termen de 12 luni de la primirePFA infiintat in 2024. Taxe, impozite si declaratiiArticole similare
Proiect MFP: plata facturilor catre asociati sau furnizori, reglementata de autoritatiVor fi acordate noi facilitati fiscale persoanelor fizicePresedintele este de acord cu scaderea TVA la alimentele de baza, dar cu o conditieMinisterul Muncii: PROIECT DE LEGE privind economia socialaModificarea si completarea OG 65/1994: expertiza contabila si contabilii autorizatiUltimele articole
Salariul minim european, o garantie ca salariile mici din tara vor creste odata cu dezvoltarea economicaMin. Muncii: Intregul demers de realizare a noii legi a salarizarii a fost si ramane unul transparent, deschisModificari fiscale 2023: Firmele vor plati CASS de 10% pentru tichetele de masa acordate salariatilorTichetele de masa ar putea fi impozitate cu 10% daca noul pachet de masuri fiscale va fi promulgat de PresedinteProiect: Din 1 ianuarie 2026 rovinieta ar putea fi obligatorie doar pentru vehiculele de pana in 3,5 toneAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"