Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

O noua categorie de angajati ar putea iesi mai devreme la pensie (Proiect de lege)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 15 Mai. 2022
O noua categorie de angajati ar putea iesi mai devreme la pensie (Proiect de lege)
Tags: pensie, categorie de angajati, proiect de lege

Conform unui proiect de lege care a fost adoptat recent de parlament, o noua categorie de angajati ar putea iesi mai devreme la pensie. Este vorba despre persoanele care au lucrat in termocentralele pe baza de carbune, incluzand si unitatile de extractie a carbunelui.

Prezenta initiativa legislativa vine in sprijinul unei categorii de persoane care a lucrat in activitati de productie, mentenanta si asimilate din unitatile de productie a energiei electrice in termocentralele pe baza de carbune, incluzand si unitatile de extractie a carbunelui, pentru personalul implicat direct si nemijlocit in utilizarea procedeelor si utilajelor specifice productiei energiei electrice si extractiei carbunelui.

Pentru a inlatura discriminarile create ca urmare a acordarii, prin ordonante de urgenta, a beneficiului grupei de munca pentru alte categorii de activitati, este necesara completarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, in sensul recunoasterii perioadelor anterioare datei de 1 aprilie 2001, ca locuri de munca incadrate conform legislatiei anterioare in grupa I de munca si pentru aceste activitati. Neasimilarea perioadelor anterioare datei de 1 aprilie 2001, nu va face posibila aplicarea reducerii de varsta intrucat, persoanelor respective, nu li s-a recunoscut grupa de munca si, ca atare, nu pot beneficia de reducere.

Activitatile desfasurate au un nivel ridicat al riscului si ca urmare a evaluarii acestuia in ceea ce proveste accidentele sau bolile profesionale a reiesit ca acestea contribuie la afectarea grava a sanatatii angajatilor, ceea ce face imperios necesara adoptarea masurilor legislative corespunzatoare cu referire la reducerea varstelor standard de pensionare.

Luand in considerare ca angajatii sunt expusi in majoritatea timpului la temperaturi extreme, in spatii putin ventilate sau in medii cu puternice degajari de pulberi, ceea ce determina afectiuni respiratorii care nu le permite munca in astfel de medii, precum si necesitatea mentinerii fortei de munca si a locurilor de munca din industria de productie a energiei electrice in termocentralele pe baza de carbune, incluzand si unitatile de extractie a carbunelui, pentru a inlatura gravele diferente de tratament juridic dintre categoriile de asigurati in sistemul public in ceea ce priveste recunoasterea si garantarea unor drepturi de angajari sociale, initiatorii supun spre adoptare prezenta propunere legislativa.

Atentie! Legea trebuie sa fie promulgata de presedintele Romaniei pentru a putea fi aplicata.
 
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "O noua categorie de angajati ar putea iesi mai devreme la pensie (Proiect de lege)":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016