Tags: cresterea alocatiilor
Ministrul Finantelor, Florin Citu, a declarat, marti seara, ca Guvernul va incerca sa dubleze alocatiile pentru copii astfel: o majorare intre 15% si 20% de la 1 august, cea de-a doua urmand sa fie aprobata de la 1 ianuarie 2021 si inca una anul viitor.
"Suntem intr-un context dificil, intr-un context global economic ingrozitor. (...) Eu nu cred ca mai gasiti o tara in lume care sa faca ce facem noi astazi, sa venim si sa spunem ca vom creste alocatiile. Dar, in acelasi timp, facem acest lucru, crestem alocatiile si dorim sa le dublam. Dar vom avea o crestere acum, la 1 august, vom avea una substantiala la 1 ianuarie si inca una anul viitor. Vom incerca sa le dublam intr-un timp foarte scurt. stiu ca premierul a spus pana in 20%, cred ca in jurul acestei cifre ne vom stabili, acum cu 1 august, cred ca intre 15% si 20%, acolo suntem", a spus Citu, la B1TV, conform Agerpres.
Cresterea alocatiile insemna un efort enorm pentru buget, asa cum mentioneaza Citu, deoarece banii puteau fi directionati catre investitii, care sa creeze valoare si sa asigure plata alocatiilor in viitor.
"Oamenii trebuie sa stie ca in acest proiect de lege vine si cresterea din ianuarie si anul viitor. Dar trebuie sa inteleaga ca este un efort enorm pentru buget, pentru ca acestia sunt bani care ar fi putut sa mearga la investitii, investitii care ar fi creat valoare adaugata si ar fi putut garanta cresteri si plata de alocatii in viitor. Avem nevoie de crestere economica ca sa putem sa platim in viitor alte alocatii mai mari, pentru ca, altfel, daca stam doar pe deficite, pe imprumuturi, nu vom ajunge nicaieri", a subliniat Florin Citu.

de
Redactia InfotvaRedactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Asociat unic, achizitie imobil proprietatea firmei
Intrebare:
Asociatul unic al unui srl, platitor de tva, doreste sa achizitioneze de la firma imobilul - sediu social si terenul aferent. Imobilul a fost construit in anul 2009 si a intrat in patrimoniul firmei in anul 2011.
Va rugam sa ne confirmati, daca dpdv procedural, asociatul poate achizitiona respectivul imobil in rate, la valoarea stabilita de un evaluator autorizat.
Care sunt implicatiile fiscale dpdv al tva (cladire veche) si al impozitului pe profit?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Cesiune parti sociale. Asociat nerezident din Italia
Intrebare:
O societate cu raspundere limitata (SRL) italiana Y srl detine de peste un an 100% din partile sociale a unei societate romanesti X srl. X srl detine peste 50% din activele sale in proprietati imobiliare. Conventia de evitare a dublei impuneri dintre Italia si Romania prevede impozitarea simultana in ambele tari. Prin urmare, se pune intrebarea: transferul partile sociale societatii X SRL este impozabil in Romania? Multumesc.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Comision Stripe - neplatitor de TVA
Intrebare:
O asociatie non profit incaseaza sume prin platforma STRIPE. Asociatia nu este platitoare de TVA. Pentru serviciile prestate platforma STRIPE emite o factura pentru comision plati. In aceasta situatie asociatia este necesar sa se inregistreze ca platitor de TVA cu cod special de TVA? Daca da, ce obligatii lunare are asociatia odata inregistrata in regim special?
Multumim.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Promotii vanzare produse 1+1 acordate prin distribuitori
Intrebare:
O societate comerciala hotaraste printr-o decizie interna a administratorilor, implementarea unei promotii de 1+1 gratis pentru stimularea vanzarii.
Acesta promotie este implementata cu ajutorul distribuitorilor in sensul in care produsele pleaca de la societatea comerciala la distribuitori care ulterior ofera clientilor finali, persoane fizice un produs gratuit la unul cumparat.
Care este monografia contabila, documentele fiscale necesare, regim...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Inregistari decizie de impunere
Intrebare:
In urma unui control fiscal s-a ajuns la concluzia ca am incadrat gresit niste mijloace fixe, ce nu se incadreaza la subgrupa 2.1 sau clasa 2.2.9 din catalogul mijloacelor fixe si nu beneficiaza de facilitatea privind profitul reinvestit.
Inregistrarile facute de mine sunt urmatoarele:
1171 = 4411 78.770 impozit pe profit stabilit suplimentat conf Dec Impunere
4411 = 5121 78.770 plata impozitului pe profit
129 = 1061 -78.770...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<