Tags: cresterea alocatiilor
Ministrul Finantelor, Florin Citu, a declarat, marti seara, ca Guvernul va incerca sa dubleze alocatiile pentru copii astfel: o majorare intre 15% si 20% de la 1 august, cea de-a doua urmand sa fie aprobata de la 1 ianuarie 2021 si inca una anul viitor.
"Suntem intr-un context dificil, intr-un context global economic ingrozitor. (...) Eu nu cred ca mai gasiti o tara in lume care sa faca ce facem noi astazi, sa venim si sa spunem ca vom creste alocatiile. Dar, in acelasi timp, facem acest lucru, crestem alocatiile si dorim sa le dublam. Dar vom avea o crestere acum, la 1 august, vom avea una substantiala la 1 ianuarie si inca una anul viitor. Vom incerca sa le dublam intr-un timp foarte scurt. stiu ca premierul a spus pana in 20%, cred ca in jurul acestei cifre ne vom stabili, acum cu 1 august, cred ca intre 15% si 20%, acolo suntem", a spus Citu, la B1TV, conform Agerpres.
Cresterea alocatiile insemna un efort enorm pentru buget, asa cum mentioneaza Citu, deoarece banii puteau fi directionati catre investitii, care sa creeze valoare si sa asigure plata alocatiilor in viitor.
"Oamenii trebuie sa stie ca in acest proiect de lege vine si cresterea din ianuarie si anul viitor. Dar trebuie sa inteleaga ca este un efort enorm pentru buget, pentru ca acestia sunt bani care ar fi putut sa mearga la investitii, investitii care ar fi creat valoare adaugata si ar fi putut garanta cresteri si plata de alocatii in viitor. Avem nevoie de crestere economica ca sa putem sa platim in viitor alte alocatii mai mari, pentru ca, altfel, daca stam doar pe deficite, pe imprumuturi, nu vom ajunge nicaieri", a subliniat Florin Citu.
de
Redactia InfotvaRedactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Limitari drepturi salariale Ordonanta de urgenta 1562024
Intrebare:
Referitor la unele prevederi din OUG nr. nr. 156/2024, respectiv:
Art. XXXIV
(1)Pentru anul 2025, operatorii economici carora li se aplica prevederile art. 9 alin. (1) lit. b) si alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 26/2013, aprobata cu completari prin Legea nr. 47/2014, cu modificarile si completarile ulterioare, pot prevedea in bugetul de venituri si cheltuieli cresterea cheltuielilor de natura salariala fata de realizarile anului 2024, dar cu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Plata efectuata pentru compania mama
Intrebare:
Am achitat in numele companiei mama, care este din Austria, o taxa catre o autoritate din Romania. Pentru aceasta taxa nu am primit niciun document de la autoritatea in cauza (taxa s-a platit in baza unei legi). Avem doar ordinul de plata si atat (plata este facuta de noi pentru ca ei nu puteau sa faca plata in cont de Trezorerie). Totusi, noi vrem sa ne recuperam aceasta taxa de la compania mama. Cum putem sa facturam catre ei aceasta taxa? Care ar trebui sa fie regimul TVA-ului de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Decontare transport salariati
Intrebare:
Incepand cu 2025 dorim sa acordam salariatilor c/v transportului de la domiciliu la locul de munca si avem urmatoarele cazuri:
- cu masina de serviciu, pt agenti de vanzari, soferi transport marfa, directori - aici noi consideram ca e deductibil transportul de la domiciliu la locul de munca.
- cu masina proprie, salariati care se deplaseaza din aceeasi localitate si salariati care se deplaseaza din alta localitate catre locul de munca - aici consideram ca...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<