Tags: cresterea alocatiilor
Ministrul Finantelor, Florin Citu, a declarat, marti seara, ca Guvernul va incerca sa dubleze alocatiile pentru copii astfel: o majorare intre 15% si 20% de la 1 august, cea de-a doua urmand sa fie aprobata de la 1 ianuarie 2021 si inca una anul viitor.
"Suntem intr-un context dificil, intr-un context global economic ingrozitor. (...) Eu nu cred ca mai gasiti o tara in lume care sa faca ce facem noi astazi, sa venim si sa spunem ca vom creste alocatiile. Dar, in acelasi timp, facem acest lucru, crestem alocatiile si dorim sa le dublam. Dar vom avea o crestere acum, la 1 august, vom avea una substantiala la 1 ianuarie si inca una anul viitor. Vom incerca sa le dublam intr-un timp foarte scurt. stiu ca premierul a spus pana in 20%, cred ca in jurul acestei cifre ne vom stabili, acum cu 1 august, cred ca intre 15% si 20%, acolo suntem", a spus Citu, la B1TV, conform Agerpres.
Cresterea alocatiile insemna un efort enorm pentru buget, asa cum mentioneaza Citu, deoarece banii puteau fi directionati catre investitii, care sa creeze valoare si sa asigure plata alocatiilor in viitor.
"Oamenii trebuie sa stie ca in acest proiect de lege vine si cresterea din ianuarie si anul viitor. Dar trebuie sa inteleaga ca este un efort enorm pentru buget, pentru ca acestia sunt bani care ar fi putut sa mearga la investitii, investitii care ar fi creat valoare adaugata si ar fi putut garanta cresteri si plata de alocatii in viitor. Avem nevoie de crestere economica ca sa putem sa platim in viitor alte alocatii mai mari, pentru ca, altfel, daca stam doar pe deficite, pe imprumuturi, nu vom ajunge nicaieri", a subliniat Florin Citu.

de
Redactia InfotvaRedactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Regim tva facturare despagubiri
Intrebare:
O casa de expeditii a fost contractata de catre un client pentru efectuarea unui transport de marfuri. Casa de expeditii a livrat marfa prin intermediul unui furnizor. Respectivul furnizor a pierdut marfa. Clientul a facturat penalitatile casei de expeditii si casa de expeditii la randul sau furnizorului. Factura se emite cu tva sau nu?
Nu exista o hotarare judecatoreasca a instantei in acest sens.
Casa de expeditii si clientul sunt inregistrare in scopuri...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Achizitie din Cehia cu livrare in Ungaria
Intrebare:
O firma inregistrata in scopuri de TVA in Romania, achizitioneaza marfa de o firma inregistrata in scopuri de TVA in Cehia. Marfa se livreaza direct la clientul din Ungaria, iar firma din Romania emite factura catre acest client din Ungaria care, de asemenea, este inregistrat in scopuri de TVA. Deoarece marfa nu ajunge pe teritoriul Romaniei nu este necesar cod UIT, corect? Cum se declara aceasta achizitie in D300 si D390?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Repartizare dividende catre noii asociati
Intrebare:
Avem in contul 1171 profit nerepartizat de anul trecut. Pana la 01.07.2025 firma avea asociat unic care beneficia de 100% din dividende. De la 01.07.2025 firma mai are un asociat.
Intrebarea este daca si cel de-al doilea asociat poate ridica dividende din profitul anului trecut, cand nu era asociat in firma?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Valorificare stocuri ca deseuri
Intrebare:
Fabrica face pasii necesari pentru a se inchide. Dupa oprirea productiei au ramas stocuri de materii prime de aproximativ 10 milioane ron. Aceste materii prime au fost achizitionate atat de pe piata interna, UE, dar si importuri (tva amanare la plata).
S-a luat legatura cu furnizorii precum si cu alti producatori locali pentru a se preda aceste stocuri chiar si la un pret mai scazut, dar fara succes. Prin urmare, s-au cautat firme de reciclare pentru aceste stocuri. S-a...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Lichidare societate
Intrebare:
O firma depune la ONRC in 17.06.2025 cererea de lichidare cu dizolvare. Mentiunea este aprobata in 19.06.2025 si se ridica in data de 20.06.2025.
Va rugam sa ne spuneti care este perioada de lichidare si cand trebuie depus bilantul de lichidare?
Noi am considerat inceperea lichidarii in 17.06.2025 si finalizarea la 30.06.2025, pentru care depunem declaratiile fiscale. Multumim.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Achizitie parti sociale la alta societate
Intrebare: Societatea noastra a achizitionat parti sociale intr-o alta companie reprezentand 10% din capitalul social al societatii respective (partile sociale au fost platite catre o persoana fizica care are calitatea de asociat in societatea respectiva). Va rugam sa ne confirmati daca inregistrarile contabile de mai jos sunt corecte, iar in caz contrar va rugam sa ne spuneti care sunt cele corecte:
1. La data semnarii contractului de vanzare cumpare privind achizitia de parti sociale datat...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<